in , ,

BTS Lancar Single STAY GOLD Untuk Pasaran Jepun

Kumpulan K-Pop terkenal, BTS telah merilis single baru berjudul STAY GOLD yang ditujukan untuk pasaran Jepun ketika berita bahawa band Korea ini telah berjaya membuat sejarah penjualan terbesar di rantau ini.

Single “Stay Gold” adalah fokus tunggal BTS dari album album Jepun yang berjudul Map of the Soul: 7 ~ The Journey ~. Lagu yang menenangkan dan menggembirakan dibuka dengan anggota termuda Jungkook dengan nada lembut,

“Di dunia di mana anda merasa sejuk, anda harus tetap emas, sayang” sebelum lagu itu masuk ke dalam gabungan irama hip-hop yang melambung pada ayat-ayat dan produksi power-pop pada korus.

BTS Lancar Single STAY GOLD Untuk Pasaran Jepun

Seperti beberapa lagu lain dari diskografi masa lalu BTS, lagu ini adalah bernuansakan pop yang menenangkan dengan penskalaannya, cangkuk yang melonjak mendorong pendengar untuk “STAY GOLD,” menyampaikan kata-kata semangat pada saat orang di luar sana ramai yang memerlukannya. Anda boleh menstrimkan lagu sekarang di Spotify dan Apple Music.

Pelancaran “Stay Gold” hadir sama seperti BTS membuat sejarah penjualan dan carta utama di Jepun, industri muzik kedua terbesar di dunia di belakang Amerika Syarikat.

Pada 19 Jun, carta muzik Jepun Oricon mendedahkan statistik penjualan pertengahan tahunnya bahawa BTS mendahului kedudukan penjualan album keseluruhannya untuk separuh pertama tahun 2020. Pencapaian itu berikutan album K-pop terbaru kumpulan Map of the Soul: 7 menjual 429,000 salinan di rantau ini sejak dilancarkan pada Februari, menurut Oricon. Tahniah buat BTS!

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Siti Nurhaliza Bakal Lancar Album Berjudul ManifestaSITI 2020 Pada 3 Julai Ini

Gambar Hiasan

“Duduk Rumah 3 Bulan Tengok Drama Korea & Susah Nak Belajar,”