in

Beli BUBBLE MILK TEA dengan GrabPay & GrabFood Lebih Jimat!

Korang masih ingat lagi tak bilakah kali pertama korang minum bubble tea? Kepada yang belum tahu bubble tea tu apa… Bubble tea ni lebih dikenali sebagai teh mutiara adalah minuman gaya hidup untuk semua, diperkenalkan di Malaysia sekitar tahun 2015.

Hannah Delisha

Masa mula-mula resepi minuman tu muncul di pasaran, bubble tea telah jadi viral dan fenomena. Setelah viral kerana kesedapan dan ke, minuman ini terus digemari sampai sekarang ini.

Sekarang ni macam-macam minuman ada di pasaran. Sejak minum Bubble Tea kali pertama, Budiey melekat pulak dengan Bubble Milk Tea. Jadi, selalu je la singgah kat mana-mana kedai yang beli minuman ni.

Perisa kegemaran Budiey ialah puding straberi, korang pula bagaimana?

Advertorial Bubble Milk Tea

Sekarang dah lebih senang dan lebih cepat nak dapatkan minuman Bubble Tea ni sebab dah boleh order di aplikasi GrabFood. Lagi pun macam-macam jenama ada kat GrabFood ni. Ada Chatime, Tealive, Regiustea dan The Alley.

Berita gembira untuk semua peminat minuman ini, ada potongan sebanyak RM3 reward rebate akan diberikan dengan menggunakan dua cara ini iaitu:

GrabPay Credits:

Ada rebate RM3 dengan pembelian minimum RM5 dari tempoh 13 Februari hingga 30 April 2019. Rebate RM3 yang diberikan ini adalah sah untuk pengguna kali pertama untuk satu jenama buble tea. Rebate RM3 terus akan berada di bawah GrabRewards dan akan lupus selepas 30 hari dari tarikh pembelian dibuat.

GrabFood:

Potongan sebanyak RM3 dan penghantaran percuma dengan menggunakan promocode BBTEATIME. Tawaran ini sah dari 13 Februari sehingga 31 Mac 2019.  Ianya sah dari jam 2 petang hingga 6 petang. Syaratnya mudah sahaja iaitu hanya kena menggunakan promocode BBTEATIME untuk mendapatkan potongan RM3 dan penghantaran percuma. GrabBubbleTea hanya terhad untuk pesanan daripada jenis bubble tea sahaja. Promosi ini sah untuk pesanan bubble tea RM15 ke atas.

Rasanya dalam tempoh sampai 30 April ni memang akan selalu buat pesanan minuman Bubble Tea ni. Minuman ni sesuai tak kira masa. Selepas sarapan boleh, tengahari pun okay dan malam pun sedap jugak.

BUBBLE MILK TEA GRABFOOD

“Back to work time is Bubble Tea Time!”- #GrabBubbleTeatime

Setiap hari Budiey akan pergi ke event untuk buat liputan dan dah tentulah badan akan penat sangat tak terkata. Kalau dah letih sangat tu, tak reti reti nak duduk lepak seketika minum Bubble Tea. Tak perlu nak kerja kuat sangat, hidup kena rileks dan chill chill. Dah tentu Bubble Tea dapat menghilangkan dahaga dan menyegarkan badan.

Bubble Milk Tea

#GrabFoodMy #GrabPayCredits

Antara Bubble Tea yang Budiey suka ialah Tealive sebab kita boleh pilih tahap manis gula dan ais yang kita suka. Minum minum jugak tapi kesihatan pun kena jaga jugak. Jangan minum minuman yang manis sangat. Betul tak?

Antara menu kegemaran ramai adalah Original Milk Tea, korang minum sekali konfem nak lagi taw!

Korang pulak suka jenama apa ? Cuba share sikit!  Untuk info lanjut, anda boleh layari https://grb.to/BBTeatimeBudiey

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Sarah Hildebrand

EKSKLUSIF: Akhirnya, Sarah Hildebrand Bagi Penjelasan Punca Putus Cinta Dengan Nabil Mahir

Octavia Manrose

Oktovia Mengaku Salah Keluar dengan Aliff Aziz