in ,

Babak Tambahan Filem BOBOIBOY MOVIE 2 di Netflix Bermula 1 Jun

Kembara Bersama BoBoiBoy Movie 2 di Netflix Bermula 1 Jun, Dengan Babak Tambahan Yang Belum Pernah Ditayangkan.

Netflix ​telah memperoleh hak penstriman eksklusif untuk menayangkan filem animasi pecah panggung ​BoBoiBoy Movie 2 di rantau Asia Tenggara, dengan 7 minit babak tambahan yang belum pernah ditayangkan di pawagam sebelum ini. Filem daripada ​Monsta ini telah memecahkan pelbagai rekod selepas ditayangkan secara meluas di lebih 500 pawagam di serata Malaysia, Indonesia, Singapura, Brunei dan Vietnam, dan telah menjadi fenomena di kalangan peminat muda dan juga dewasa.

Babak Tambahan Filem BoBoiBoy Movie 2 di Netflix Bermula 1 Jun

Filem B​oBoiBoy Movie ​2 versi tambahan ini mempunyai durasi tayangan yang lebih panjang iaitu 117 minit berbanding 110 minit untuk versi tayangan pawagam, dan semua pelanggan Netflix di Asia Tenggara akan dapat menontonnya secara eksklusif bermula 1 Jun 2020 dalam Bahasa Malaysia dan juga Bahasa Inggeris. ​

BoBoiBoy Movie 2 di Netflix juga akan dipaparkan bersama sarikata pelbagai bahasa seperti Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Bahasa Cina, Bahasa Thai, Bahasa Vietnam, dan juga Bahasa Indonesia untuk satu pengalaman yang lebih imersif.

Menurut Raphael Phang, Pengurus Perolehan Kandungan ​Netflix Asia Tenggara,

“Di ​Netflix, kami sentiasa percaya bahawa cerita yang hebat boleh dinikmati di mana-mana sahaja, dan oleh itu kami amat gembira dengan kerjasama kami bersama ​Monsta untuk membawakan BoBoiBoy Movie 2 ​kepada semua pelanggan kami di Asia Tenggara.

Dengan jalan cerita hebat dan animasi yang berkualiti tinggi, kami berasa tidak sabar untuk melihat para pelanggan dan seisi keluarga mereka untuk mengikuti pengembaraan ​BoBoiBoy dan mengalami satu pengalaman yang menakjubkan.

Ia adalah satu bentuk hiburan yang boleh dinikmati bersama-sama.”

– Raphael Phang
Babak Tambahan Filem BoBoiBoy Movie 2 di Netflix Bermula 1 Jun

“Sepanjang 11 tahun penubuhan ​Monsta​, para peminat kami telah berkembang ke merata pelusuk dunia dengan sejumlah besar darinya adalah dari rantau Asia Tenggara,”

“Studio kami sentiasa berusaha agar kandungan animasi kami dapat diakses oleh semua penonton tanpa mengira batasan sempadan.

Oleh itu, kerjasama bersama ​Netflix telah membuka peluang bagi ​Monsta untuk melebarkan sayapnya ke seluruh rantau ini, dan para penonton akan dapat menikmati ​BoBoiBoy Movie 2 di dalam keselesaan rumah masing-masing.”

– CEO Monsta, Nizam Abd Razak

BoBoiBoy Movie 2 mengisahkan tentang ​BoBoiBoy​, seorang superhero elemental yang mengembara bersama rakan-rakannya untuk menewaskan musuh jahat bernama ​Retak’ka yang nekad untuk merampas kuasa-kuasa ​BoBoiBoy demi menakluk galaksi.

Dengan gabungan aksi dan komedi serta visual yang mengagumkan, ​BoBoiBoy Movie 2 telah menawan hati 2.5 juta penonton dengan kutipan sebanyak RM30 juta sepanjang tayangan di pawagam, dan ia merupakan antara filem terlaris dalam sejarah perfileman Malaysia.

Monsta berharap dengan tayangan ​BoBoiBoy Movie 2 di ​Netflix bermula 1 Jun ini, penonton-penonton baharu dari serata Asia Tenggara akan dapat merasai sendiri pengalaman unik dan menakjubkan apabila menonton ​BoBoiBoy Movie 2 versi terulung ini bersama seisi keluarga.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

PELUANG KEDUA Nabila Razali Lagu Paling Banyak Distrim Dalam Tempoh Sebulan

Luahan Isi Hati Yonnyboii dalam Lagu AKU ITU AKU