in ,

Pelakon Crazy Rich Asian, Awkwafina Bakal Bintangi JUMANJI 2

Ya, Awkwafina kini bersedia untuk mulakan permainan! Pelakon merangkap seorang rapper, yang mencuri perhatian ramai dalam Crazy Rich Asia, dilaporkan dalam rundingan terakhir untuk menyertai bintang-bintang filem Jumanji: Welcome to the Jungle.

Bintang filem ‘Crazy Rich Asians’ kini berpindah ke hutan? Projek filem yang masih dalam pembikinan ini bakal menyatukan Awkwafina dengan bintang ternama Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart dan Karen Gillan. Pengarah tersohor Jake Kasdan sekali lagi diberi tanggungjawab besar untuk mengarahkan filem yang pernah mengutip kutipan $962 juta seluruh dunia.

Sekuel kali ini berdasarkan buku bergambar hasil lakaran Chris Van Allsburg dan kemudiannya diadaptasi menjadi sebuah filem pada tahun 1995. Ia menceritakan kisah permainan papan ajaib di mana binatang hutan yang liar datang menjengah ke dunia nyata.

Awkwafina Jumanji
Awkwafina mungkin akan nyanyi rap dalam JUMANJI?

Bakal Berganding dengan Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart dan Karen Gillan

Filem terbaharu ini mengemas kini premis itu dengan membuat permainan video titik fokus ajaib dan mengangkut empat remaja ke dunia, di mana anak-anak kemudian berubah menjadi avatar yang digambarkan oleh Johnson, Black, Hart dan Gillan.

Menurut sumber, plot untuk filem terbaharu itu sedang memilih watak Awkwafina dan ia digambarkan sebagai “kunci” dan “penting,”.

Awkwafina Jumanji
Awkwafina

Skrip filem ini ditulis oleh Kasdan, Scott Rosenberg dan Jeff Pinkner (yang mana pernah menjadi penulis skrip untuk filem sebelum ini). Matt Tolmach selaku penerbit bersama dengan Johnson’s Seven Bucks dan Kasdan.

Awkwafina, atau nama sebenarnya Nora Lum, kini makin melonjak namanya sekitar tahun 2018. Pernah muncul dalam filem Ocean’s 8 dan juga Crazy Rich Asia yang mana mencetuskan fenomena musim panas yang mencecah $ 174 juta di dalam negara.

Awkwafina Jumanji

Awkwafina juga pernah mengacara sebuah episod Saturday Night Live pada tahun lepas. Tahun 2019 ini beliau akan meneruskan momentumnya dengan membintangi dua indie yang akan ditayangkan di Festival Filem Sundance pada bulan Januari, The Farewell dan Paradise Hills.

Budiey rasa sangat excited untuk menonton JUMANJI 2 ini sebab nak melihat kesinambungan jalan ceritanya. Tambahan pula dengan adanya pelakon tersohor bergabung dengan Awkwafina, macamanalah agaknya ya?

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Tentang Filem FALL IN LOVE AT FIRST KISS

E! Siar Red Carpet Anugerah Golden Globe Ke-76