in ,

Awie Pertimbang Bantah Permohonan Nafkah Anak

Penyanyi Awie akan mengemukakan bantahan awal permohonan isterinya, Rozana Misbun yang memfailkan permohonan interim nafkah terhadap dua anak mereka pada 21 Oktober lalu.

Awie ketika ditemui media berkata, dia melalui peguamnya, Mohd Syafiq Norizan akan memasukkan bantahan awal tersebut pada 24 November depan selepas hadir pada sebutan kali pertama kes berkenaan di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan di sini pada Khamis.

Mohd Syafiq menambah permohonan itu nanti akan dibuat dihadapan pendaftar mahkamah selepas mendapati alasan dikemukakan Rozana selaku pemohon tidak jelas.

Rozana dalam tuntutannya meminta responden iaitu Awie membayar wang nafkah bulanan, perayaan, tempat tinggal, persekolahan dan kos pembantu rumah untuk dua anak mereka iaitu Putra Ahmad Rezzki, 7, dan Puteri Qasseh Antasha, 5 yang kini dibawah jagaannya.

Manakala anak sulung pasangan itu Putra Ahmad Merah, 8 tinggal bersama Awie.

Kes berkenaan didengar di dalam kamar dihadapan Hakim Syarie, Ibrahim Deris.

Rozana, 36, bagaimanapun tidak hadir pada prosiding berkenaan dan hanya diwakili peguamnya, Mohd Nor Afandi Dahari.

Pada 27 Januari lalu, mahkamah memberikan hak penjagaan sementara tiga anak pasangan itu kepada Rozana.

Awie dan Rozana berkahwin secara rahsia di Selatan Thailand pada 20 Jun 2005.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Filem POLIS EVO Catat Sejarah Raih Kutipan RM17.30Juta

Nabil Ahmad Kena Tegur Gara-Gara Lawak Kasar