in , ,

Awesome TV Lancar Slot Program ‘Sitcom’ Bermula Jun Ini

Bakal tampil dengan strategi penjadualan baharu serta pakej grafik lebih ceria, segar dan mantap untuk beri kepuasan maksima kepada penonton

Dalam usaha meletakkan saluran stesen televisyen swasta percuma (free-to-air) Awesome TV sebagai destinasi hiburan utama pilihan rakyat Malaysia, kami dengan berbesar hati melancarkan slot terbaharu ‘Sitcom’ yang menghimpunkan barisan kandungan komedi santai hebat pada setiap hari Sabtu dan Ahad, jam 9.00 malam bermula 11 Jun ini.

Penambahan slot ‘Sitcom’ sekaligus melengkapkan barisan slot program sedia ada iaitu ‘Malar Segar’, ‘Awesome Movie’, ‘Filem Kita’, ‘Ohsem Tele’,  ‘Ohsem Lejen’, ‘Hindi Special’, ‘Misteri’, ‘Horror Sabtu’, ‘Dramatix’, ‘Dramedi’, ‘Drama Asia’, ‘International Series’ dan ‘Ohsem-Tainment’.

Mengulas lanjut mengenai strategi pengisian dan penjadualan baharu di platform Awesome TV, Datin Ezzan Zalilah Zulfadzli selaku Pengarah Unit Kandungan Awesome TV berkata, “Bagi memantapkan lagi strategi kandungan yang lebih berkesan, kami membuat keputusan untuk menyuntik penambahbaikan utama daripada segi perincian jadual slot siaran yang dirombak secara keseluruhan demi memberikan pengalaman menonton yang maksima kepada rakyat Malaysia.

Perubahan jadual baharu ini juga akan diaktifkan serta-merta bermula 1 Jun ini setelah mengambil kira kesesuaian trend tontonan semasa supaya Awesome TV terus kekal menjadi pilihan utama masyarakat.

Pada masa yang sama, pakej grafik dan visual kreatif Awesome TV juga turut diberi sentuhan dan mood baharu yang lebih segar dan ceria sebagai kelainan untuk memikat hati penonton.

Mengambil kesempatan ini untuk berkongsi perkembangan terkini mengenai program realiti ‘Awesome Raja Lawak’ yang bakal diterbitkan tidak lama lagi, kami dengan berbesar hati membawakan edisi terbaharu perintis program realiti komedi popular ‘Raja Lawak’ yang kini bakal dikenali dengan jenama ‘Awesome Raja Lawak’.

Melihat kepada landskap pasaran kandungan kreatif, kami yakin dengan potensi hiburan komedi yang dilihat masih kekal relevan serta boleh diangkat ke satu aras yang lebih tinggi dan bervariasi. cara

Bagi mengenal pasti bakat baharu untuk diketengahkan sebagai pelapis, pihak produksi ‘Awesome Raja Lawak’ akan menjelajah ke empat buah negeri di seluruh Malaysia iaitu Pahang, Pulau Pinang, Johor dan Kuala Lumpur untuk mengadakan sesi uji bakat terbuka. Oleh itu, saya ingin mengalu-alukan kehadiran orang ramai yang mempunyai minat dan bakat dalam bidang komedi untuk datang beramai-ramai mulai 4 dan 5 Jun ini.

Kami di Awesome TV amat teruja dan positif dengan strategi penstrukturan semula slot jadual baharu dan kandungan yang bakal disajikan sepanjang tahun ini. Kami juga menyasarkan pertumbuhan keseluruhan jumlah tontonan dapat melonjak sehingga dua bilion bagi tahun 2022.”

JADUAL BAHARU SLOT-SLOT PROGRAM DI AWESOME TV

Bagi membuka tirai pengenalan, dua program menarik berjudul ‘Lot 69’ dan ‘Dak Dak Opis’ akan mengisi slot ‘Sitcom’ pada setiap hari Sabtu dan Ahad, jam 9.00 malam yang pastinya bakal mencuit hati. Mulai 11 Jun, para penonton akan dihiburkan dengan rantaian sitkom ‘Lot 69’ arahan Ismail Bob Hashim yang dibintangi oleh Rozita Che Wan, Izzue Islam, Fahrin Ahmad, Ali Puteh dan Nina Smith serta penampilan istimewa oleh Juliana Evans, Datuk Jalaluddin Hassan, Shaza Bae, Afiq Shazwan, Ezzaty Abdullah dan Sazali Samad. Manakala sitkom ‘Dak Dak Opis’ arahanAizam Syamsul yang menampilkan Faisal Hussein, Amy  Mastura, Eyka Farhana, Ajak Shiro dan Eric Fuzipula akan mula menemui penonton pada 13 Ogos 2022.

Slot ‘Malar Segar’ akan menemani penonton pada setiap hari Isnin, jam 10.00 malam yang bakal membariskan filem-filem menarik seperti ‘Rahsia’, ‘Imigran’, ‘Bertunang’, ‘Suci Dalam Debu’ dan banyak lagi. 

Manakala seleksi filem antarabangsa yang membariskan naskhah-naskhah menarik seperti ‘Paul Blart: Mall Cop’, ‘Double Team’, ‘The Goonies’ dan ‘London Has Fallen akan ditayangkan menerusi slot ‘Awesome Movie’ pada setiap hari Selasa, jam 10.00 malam.

Manakala slot ‘Filem Kita’ dan ‘Ohsem Tele’ pula kini akan bersiaran pada setiap hari Rabu, jam 10.00 malam. Menerusi slot ini, pelbagai filem tempatan dan seleksi telefilem hebat yang sesuai untuk tontonan seisi keluarga akan disajikan kepada penonton. Antara judul-judul menarik yang bakal menanti termasuklah ‘Sekali Lagi’, ‘Bini Gua Solehah’, ‘Ayah Untuk Disewa’, ‘Suri Rumah Terfeeling’ dan ‘Kembar Siang.

Slot ‘Ohsem Lejen’ yang disiarkan pada setiap hari Khamis, jam 9.00 malam pula akan terus menyajikan filem-filem klasik oleh Seniman Agung Negara, Allahyarham Tan Sri P.Ramlee seperti ‘Musang Berjanggut’, ‘Singapura Dilanggar Todak’, ‘Anak Bapak’, ‘Labu Dan Labi’ dan ‘Nasib Si Labu Labi’.

Slot ‘Hindi Special’ yang akan membariskan filem-filem Bollywood terhebat seperti ‘Ghulam’, ‘Golmaal: Fun Unlimited’, ‘Dushman’ dan ‘Aap Mujhe Achche Lagne Lage’ pula bersiaran pada setiap hari Jumaat, jam 9.00 malam.

Bagi peminat genre seram, dua slot istimewa turut disediakan yang akan menghimpunkan program-program tempatan dan antarabangsa untuk tontonan semua. Slot ‘Misteri’ yang menyiarkan drama bersiri seram seperti ‘Misteri Van Jenazah’ ditayangkan pada setiap hari Khamis, jam 11.00 malam. Manakala slot ‘Horror Sabtu’ yang bersiaran pada setiap hari Sabtu, jam 10.00 malam pula akan membariskan koleksi filem seram seperti ‘Congkak’, ‘Bhoothnath’, ‘Minyak Dagu’ dan ‘Jangan Pandang Belakang Congkak’ 

Istimewa untuk peminat tegar drama-drama rantaian, empat slot khas turut disediakan iaitu ‘Dramatix’, ‘Dramedi’, ‘Drama Asia’ dan ‘Asian Series’ yang membawakan koleksi drama melayu tempatan hebat pelbagai genre, sinetron, K-drama serta banyak lagi. 

Slot ‘Dramatix’ akan disiarkan pada setiap hari Isnin hingga Rabu, jam 9.00 malam. Dua naskhah hebat bakal disiarkan menerusi slot ini iaitu drama ‘Epilog 3 Naga’ lakonan Syarul Ezani, Hazama, Juliana Evans dan drama ‘Di Sebalik Dia’ lakonan Keith Foo, Wanna Ali, Roy Azman dan Fauzi Nawawi. 

Slot ‘Dramedi’ pula akan mempertaruhkan drama bersiri ‘Reen Putus Cinta’ lakonan Reen Rahim, Yulia Mic On, Maria Farida, Beego, Natasha dan akan bersiaran pada setiap hari Jumaat hingga Ahad, jam 8.30 malam. 

Sinetron ‘Dewi’ yang dibintangi oleh Rianti Cartwright, Baim Wong, Luna Maya dan Meriam Bellina bakal mengambil alih slot ‘Drama Asia’ dan akan ditayangkan pada setiap hari Isnin hingga Ahad, jam 6.00 petang mulai 8 Jun ini.

Dua drama legend ‘Knight Rider’ lakonan David Hasselhoff, Patricia McPherson, Edward Mulhare serta ramai lagi dan ‘MacGyver’ lakonan Richard Dean Anderson, Pete Thornton dan Bruce McGill pula akan menghiasi slot ‘International Series’ yangdisiarkan pada setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 7.00 malam.

Slot ‘Ohsem-Tainment’ pula bakal membariskan program-program hiburan menarik dalam pelbagai genre seperti variasi, komedi, sketsa, bual bicara dan banyak lagi. Antara program-program yang menghiasi slot ini termasuklah ‘Awesome Raja Lawak’, ‘Perang Malam Ini’, ‘Memoria’, ‘Keringat Selebriti, ‘Sketsa Sketso’, ‘Roller Kata’, ‘Ha Ha Ha’ dan banyak lagi. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

RAJA LAWAK

Perintis Program Realiti Komedi ‘Raja Lawak’ Kini Di Awesome TV 

ROMPAK

Intraday ‘Rompak’ Pavilion