in , ,

Astro Siar Program Korea Yang Menang di Anugerah Seni Baeksang ke-56

Pelanggan Astro yang meminat program-program K-pop boleh menikmati filem dan siri Korea yang memenangi Anugerah Seni Baeksang ke-56, sebuah anugerah filem yang terkenal di Korea menerusi TV, Astro GO dan on demand.

Strim program-program yang memenangi anugerah seperti Stove League (pemenang Drama Terbaik ‘Best Drama’); Romantic Doctor,Teacher Kim 2 (pemenang Pelakon Baru Lelaki Terbaik ‘Best New Actor’); I Live Alone (pemenang Bintang Wanita Terbaik ‘Best Female Variety Star’); Parasite (pemenang Hadiah Utama ‘Grand Prize’, Filem Terbaik ‘Best Film’, Pelakon Baru Lelaki Terbaik ‘Best New Actor’); Exit (pemenang Lakon Layar Terbaik ‘Best Screenplay’); Kim Ji-Young , Born 1982 (pemenang Pengarah Baru Terbaik ‘Best New Director’); Inseparable Bros (pemenang Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik ‘Best Supporting Actor’); dan Lucky Chan-Sil (pemenang Pelakon Baru Wanita Terbaik ‘Best New Actress’).

Parasite

Pelanggan juga boleh menikmati program-program yang dicalonkan di Anugerah Seni Baeksang ke-56 termasuklah May Food Bless You (Penghibur Wanita Terbaik ‘Best Female Entertainer’); Forbidden Dream(Pelakon Terbaik ‘Best Actor’); Another Child (Pelakon Wanita Terbaik ‘Best Actress’ dan Pelakon Baru Wanita Terbaik ‘Best New Actress’); dan Juror 8 (Pelakon Baru Lelaki Terbaik ‘Best New Actor’).

Forbidden Dream

PROGRAM DI ASTRO YANG MEMENANGI ANUGERAH DAN DICALONKAN UNTUK ANUGERAH BAEKSANG SENI

TAJUK & KATEGORI ANUGERAHMAKLUMAT SIARAN & SINOPSIS
Stove League (Pemenang kategori Drama Terbaik ‘Best Drama’)  Strim pada bila-bila masa di on demand dan Astro GO Sinopsis: Baek Seung-Soo (Namgung Min) adalah pengurus besar ‘Dreams’, pasukan besbol profesional yang baru dilantik. Pasukan ini berada di tangga teratas liga. Lee Se-Young (Park Eun-Bin) adalah pengurus operasi pasukan. Dia sangat mencintai ‘Dreams’ dan dia tidak pernah menyerah pada pasukannya. 
Romantic Doctor, Teacher Kim 2(Pemenang kategori Pelakon Baru Lelaki Terbaik ‘Best New Actor’: Ahn Hyo Seop) Strim pada bila-bila masa di on demand dan Astro GO Sinopsis: “Romantic Doctor Kim” adalah kisah “doktor sebenar” yang dijalankan di sebuah hospital kecil iaitu Hospital Doldam. Ia menceritakan tentang watak-watak yang bertemu dengan Kim Sa Bu, seorang doktor genius, yang menemui “percintaan sebenar.”
I Live Alone(Pemenang kategori Bintang Wanita Terbaik ‘Best Female Variety Star’: Park Na Rae)Strim pada bila-bila masa di on demand dan Astro GO Sinopsis: Program ini adalah untuk mengingati kehidupan seharian selebriti dan membentuk simpati yang unik di kalangan orang bujang di Korea Selatan dengan menunjukkan kehidupan selebriti tanpa penapisan yang ketara.
Parasite(Pemenang kategori Hadiah Utama ‘Grand Prize’: Boon Joon Ho; Filem Terbaik ‘Best Film’; Pelakon Baru Lelaki Terbaik ‘Best New Actor’: Park Myung Hoon)Strim pada bila-bila masa di on demand dan Astro GO Sinopsis: Kim Gi Woo adalah seorang pemuda yang tinggal bersama keluarga yang terdiri daripada empat orang yang menganggur dan miskin dalam sebuah rumah di tingkat bawah tanah. Suatu hari, rakannya Min Hyuk memberitahu bahawa dia akan pergi belajar ke luar negara dan Kim Gi Woo harus menggantikannya sebagai pengajar (tutor) kepada sebuah keluarga kaya. Ki Taek kemudian bertemu dengan Parks, keluarga kaya yang mempunyai empat syarikat IT global. Yun Gyo, tuan wanita di rumah Park, menerima Gi Woo sebagai pengajar untuk anak perempuannya, dan dia menggunakan kenaifan Yun Gyo sebagai peluang untuk menganiaya anggota keluarganya yang lain.
Exit(Pemenang kategori Lakon Layar Terbaik ‘Best Screenplay’: Lee Sang Geum)Strim pada bila-bila masa di on demand dan Astro GO Sinopsis: Yong Nam adalah seorang pendaki batu terbaik di kolej tetapi tidak mempunyai peluang yang cerah setelah tamat pengajian. Dia telah bertahun-tahun gagal mendapatkan pekerjaan dan harus bergantung pada ibu bapanya. Untuk ulang tahun ke-70 ibunya, dia berkeras untuk mengadakan pesta di Dream Garden kerana wanita idamannya , Eui Ju bekerja di sana. Ketika bencana melanda, yang meliputi seluruh wilayah di Seoul dengan gas putih yang misteri, dia harus menggunakan kesemua kemahiran memanjat batu dengan bantuan Eui Ju untuk memastikan semua orang selamat.
Kim Ji-young, Born 1982(Pemenang kategori Pengarah Baru Terbaik ‘Best New Director’: Kim Do Young)Strim pada bila-bila masa di on demand dan Astro GO Sinopsis: Kim Ji Young adalah nama biasa untuk kebanyakan wanita yang seusia dengannya. Dia bekerja di agensi perhubungan awam. Kim Ji Young berkahwin dan mempunyai seorang anak perempuan. Sehingga dia dapat membesarkan anak perempuannya, Kim Ji Young berhenti dari pekerjaannya. Dia menjalani kehidupan biasa hingga ke tahap ini. Tiba-tiba, Kim Ji Young mula bercakap seperti ibunya, kakaknya dan orang lain. Dia seperti dirasuk orang manusia lain. Apa yang terjadi kepada dia?
Inseparable Bros(Pemenang kategori Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik ‘Best Supporting Actor’: Lee Kwang Soo)Strim pada bila-bila masa di on demand dan Astro GO Sinopsis: Se-Ha (Shin Ha-Kyun) dan Dong-Goo (Lee Kwang-Soo) bukan saudara yang berkaitan dengan darah, tetapi mereka seperti saudara sejak 20 tahun yang lalu. Se-Ha pintar, tetapi dia mempunyai kecacatan fizikal. Dong-Goo tidak begitu pintar, tetapi dia berada dalam keadaan fizikal yang sangat baik. Kedua lelaki ini bertemu dengan Mi-Hyun (Esom). Dia adalah satu-satunya manusia yang melayan mereka tanpa prejudis. Mi-Hyun membantu mereka untuk keluar ke dunia.
May Food Bless You S2(Dicalonkan kategori Penghibur Wanita Terbaik ‘Best Female Entertainer’: Jang Do Yeon) Strim pada bila-bila masa di on demand dan Astro GO Sinopsis: Bergabung dengan bintang pelawak seperti Park Na-rae, Song Eun-yi, Kim Sook dan Jang Do-yeon, mereka mencari restoran bertaraf tinggi dan mendengar pandangan penonton dan menyembuhkan jiwa mereka. 
Forbidden Dream(Dicalonkan kategori Pelakon Lelaki Terbaik ‘Best Actor’: Han Suk-Kyu)Strim pada bila-bila masa di on demand dan Astro GO Sinopsis: Hubungan berusia 20 tahun wujud antara Raja Sejong (Han Suk-Kyu) dan Jang Yeong-Sil (Choi Min-Sik). Mereka mencipta pelbagai alat untuk pemerhatian astronomi. Kerana satu perkara, Jang Yeong-Sil diberhentikan dari pejabat dan dia hilang sepenuhnya. 
Another Child(Dicalonkan kategori Pelakon Wanita Terbaik ‘Best Actress’: Kim So-Jin; dan Pelakon Baru Wanita Terbaik ‘Best New Actress’: Kim Hye-Jun)Strim pada bila-bila masa di on demand dan Astro GO Sinopsis: Joo-Ri (Kim Hye-Jun) dan Yoon-A (Park Se-Jin) adalah kedua-dua pelajar sekolah menengah tahun kedua. Suatu hari, mereka bertemu di bumbung sekolah mereka. Joo-Ri dan Yoon-A baru-baru ini mendapat tahu bahawa ayah Joo-Ri Dae-Won (Kim Yun-Seok) dan ibu Yoon-A Mi-Hee (Kim So-Jin) berselingkuh. Joo-Ri ingin menyelesaikan keadaan tanpa pengetahuan ibunya Young-Joo (Yum Jung-Ah), tetapi Yoon-A tidak berminat. Telefon bimbit Joo-Ri kemudian berdering dan itulah ibunya Young-Joo yang menelefon. Yoon-A merampas telefon bimbit Joo-Ri dan membongkar rahsia kepadanya.
Juror 8(Dicalonkan kategori Pelakon Baru Lelaki Terbaik ‘Best New Actor’: Park Hyung-Sik)Strim pada bila-bila masa di on demand dan Astro GO Sinopsis: Kim Joon-Kyeom (Moon So-Ri) adalah ketua hakim yang mengetuai penyertaan sivil pertama dalam perbicaraan jenayah di Korea Selatan. 8 juri dipilih untuk perbicaraan jenayah termasuk Kwon Nam-Woo (Park Hyung-Sik). Para juri adalah orang biasa, tetapi setelah mereka menjadi juri, mereka mencari kebenaran kes ini.
IKUTI
astro.com.my
fb.com/astro

instagram.com/astromalaysia
Exit

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Khir Rahman 2020 | 14

Naluri Bapa Khir Rahman Dalam Drama HANYA SUARA

Linda Rafar | 15

Kisah Rutin Norma Baharu dalam Drama Sketsa KELUARGA KAMI