in , ,

Astro Radio Rapatkan Ukhuwah Anjur Korban Bersama Siti Khadijah

Program ini yang julung kali dilakukan dengan kerjasama Siti Khadijah, bertujuan untuk mengimarahkan ibadah korban pada tahun ini sekaligus merapatkan silaturahim diantara kedua-dua jenama. 

Astro Radio menganjurkan program ‘Lapah Astro Radio Bersama Siti Khadijah’ pada hari ini dengan penglibatan empat (4) stesen radio popular termasuk ERA, ZAYAN, GEGAR dan SINAR di Laman Khadijah, Nilai, Negeri Sembilan bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidiladha pada tahun ini.

Astro Radio Rapatkan Ukhuwah Anjur Ibadah Korban Bersama Siti Khadijah

Penglibatan ERA, ZAYAN, GEGAR dan SINAR dalam program ini termasuk membuat siaran secara langsung luar konti bermula jam 6 pagi di Laman Khadijah, serta sebagai sukarelawan dalam proses melapah daging korban.

Astro Radio Rapatkan Ukhuwah Anjur Ibadah Korban Bersama Siti Khadijah

‘Lapah Astro Radio Bersama Siti Khadijah’ disertai oleh penyampai radio pagi daripada ERA, ZAYAN, GEGAR dan SINAR termasuk Nabil, Azad, Radin (ERA); Jep, Rahim, Angah (SINAR); Issey, Fizie (GEGAR); Mawi, Anas (ZAYAN), serta personaliti-personaliti radio lain daripada Astro Radio. 

Astro Radio Rapatkan Ukhuwah Anjur Ibadah Korban Bersama Siti Khadijah

Ibadah Korban ini melibatkan proses penyembelihan sebanyak 5 ekor lembu, dan daging korban diagihkan kepada kakitangan daripada Astro Radio, Siti Khadijah, golongan asnaf yang memerlukan dan masyarakat setempat.  

Program ini turut disertai lebih daripada 100 sukarelawan termasuk kakitangan Astro Radio, kakitangan Siti Khadijah, serta wakil daripada Masjid Abu Al-Darda’ Nilai Impian bagi memberkati perayaan raya korban ini dan merapatkan ukhuwah sesama masyarakat setempat. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Kumpulan Kugiran Dukes Perkenal Diri Dengan Single Terbaharu Berjudul Laila

Pakat Mai Karnival Gen-AI: Tawar Aktiviti, Hiburan & Peluang Pekerjaan!