in , ,

Premium & Tahan Lasak! Apple Watch Ultra Dilancar dengan Harga RM3,799

Diilhamkan oleh aktiviti paling ekstrem, Apple memperkenalkan reka bentuk baharu yang revolusioner dengan keupayaan terobosan

Selain itu, terdapat juga Apple Watch Ultra yang kaya dengan ciri baharu untuk atlet dan penjelajah. Ia hadir dengan Digital Crown yang tahan lasak berukuran 49mm, paparan kristal nilam rata, butang Tindakan (Action) tambahan yang boleh diprogramkan dan beberapa ciri lain.

Apple Memperkenalkan Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra merupakan jam tangan pintar paling terang pada 2,000 nits, dua kali lebih cerah daripada model sebelumnya. Ia menampilkan 36 jam hayat bateri dan mampu bertahan sehingga 60 jam dengan mod berkuasa rendah baharu yang akan hadir lewat musim luruh ini.

Apple Memperkenalkan Apple Watch Ultra

Apple turut mengatakan Apple Watch Ultra mempunyai hayat bateri yang mencukupi untuk kebanyakan pengguna dalam melengkapkan triatlon panjang yang terdiri daripada berenang 2.4 batu, menunggang basikal 112 batu dan maraton penuh sehingga 26.2 batu.

Butang Action baharu berwarna oren boleh disesuaikan untuk akses segera kepada latihan, titik jalan kompas, laluan belakang dan banyak lagi. Sebagai contoh, ia boleh memulakan senaman serta-merta dan mengalihkan pengguna ke latihan sukan seterusnya. Ia juga boleh digunakan untuk menandakan segmen, melengkapkan pengalaman larian trek baharu dengan anggaran rentak dan jarak muktamad untuk pelari di trek.

Apple Memperkenalkan Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra juga menampilkan tiga mikrofon binaan dalam untuk meningkatkan kualiti bunyi dalam panggilan suara dan mempunyai ciri pengurangan bunyi latar. Spesifikais lain termasuk Mod Gelap baharu, muka jam Wayfinder dengan kompas binaan dalam, ruang untuk sehingga lapan komplikasi dan GPS dwi-frekuensi baharu dengan algoritma kedudukan tersuai untuk menerima isyarat GPS di lokasi yang sukar dikesan.

Apple Watch Ultra juga dilengkapi dengan ciri Siri 8 baharu termasuk penderia suhu badan, pengesanan kitaran lanjutan, perayauan antarabangsa pada model selular dan pengesanan kemalangan kereta.

Apple Memperkenalkan Apple Watch Ultra

Ia menggunakan WatchOS 9 terkini yang boleh mengukur panjang langkah, masa sentuhan tanah, ayunan menegak, kuasa larian dan beberapa latihan baharu di mana jam tangan boleh menunjukkan sehingga enam metrik sekaligus.

Apple menawarkan jenis tali yang berbeza seperti Alpine Loop, Ocean Band dan Trail Thin yang sangat nipis. Apple Watch Ultra berharga RM3,799. Pra-tempah telah pun bermula dan peranti akan mula dijual pada 23 September 2022.

Apple Memperkenalkan Apple Watch Ultra

——

Apple Memperkenalkan Apple Watch Ultra

Apple hari ini mengumumkan Apple Watch Ultra, yang membawakan reka bentuk berani baharu dan pelbagai ciri yang dibina untuk daya tahan, penerokaan dan pengembaraan. 

Apple Watch Ultra memperkenalkan sarung titanium 49mm dan kristal hadapan nilam rata yang mendedahkan paparan Apple Watch terbesar dan paling terang. Butang Tindakan yang boleh disesuaikan menawarkan akses segera kepada pelbagai ciri berguna. 

Apple Watch Ultra mempunyai hayat bateri terbaik berbanding mana-mana Apple Watch, mencecah sehingga 36 jam semasa penggunaan biasa.1 Selain itu, tetapan kuasa rendah baharu, sesuai untuk pengalaman berbilang hari, boleh memanjangkan hayat bateri sehingga 60 jam. 

2 Muka jam Wayfinder direka khusus untuk paparan Apple Watch Ultra yang lebih besar dan termasuk kompas terbina dalam dail, dengan ruang untuk sehingga lapan komplikasi. Apple Watch Ultra turut membawakan tiga jalur baharu — Trail Loop, Alpine Loop dan Ocean Band — menawarkan ciri reka bentuk unik yang memberikan kesesuaian yang selamat dan selesa untuk setiap pengembaraan.

Apple Watch Ultra tersedia untuk dipesan hari ini, dengan ketersediaan mulai Jumaat, 23 September.

“Diilhamkan oleh penjelajah dan atlet dari seluruh dunia, kami mencipta kategori Apple Watch yang sepenuhnya baharu yang direka untuk persekitaran baharu dan ekstrem – ia merupakan Apple Watch yang paling lasak dan berkemampuan,” kata Jeff Williams, ketua pegawai operasi Apple. “Apple Watch Ultra ialah alat serba boleh yang memperkasakan pengguna untuk menolak sempadan mereka dengan pengembaraan, ketahanan dan penerokaan.”

Lebih Besar, Lebih Cerah dan Lebih Kuat

Diperbuat daripada titanium gred aeroangkasa, Apple Watch Ultra memberikan keseimbangan berat, ketahanan dan rintangan kakisan yang sempurna. Sarung itu timbul untuk mengelilingi semua tepi kristal hadapan nilam rata, melindungi paparan Retina, yang sehingga 2000 nits — 2x lebih cerah daripada mana-mana paparan Apple Watch lagi. Butang Tindakan baharu dalam oren antarabangsa kontras tinggi mudah disesuaikan untuk akses segera kepada pelbagai ciri, termasuk Latihan, Titik Jalan Kompas, Laluan Belakang dan banyak lagi.

Apple Watch Ultra mempunyai tiga mikrofon terbina dalam untuk meningkatkan kualiti bunyi dengan ketara dalam panggilan suara semasa sebarang keadaan. Algoritma pembentukan pancaran adaptif menggunakan mikrofon untuk menangkap suara sambil mengurangkan bunyi latar belakang ambien, menghasilkan kejelasan yang luar biasa. Dalam persekitaran berangin yang mencabar, Apple Watch Ultra menggunakan algoritma pengurangan hingar angin lanjutan, termasuk pembelajaran mesin, untuk menyampaikan audio yang jelas dan boleh difahami untuk panggilan.

Pancaragam Baharu Direka untuk Aktiviti Luar yang Hebat

Direka khusus untuk atlet dan pelari ketahanan, jalur Trail Loop ialah jalur Apple Watch paling nipis setakat ini. Tekstil tenunan yang ringan adalah kedua-dua lembut dan fleksibel, membolehkan ia mencengkam pada kesesuaian optimum, dan tab yang mudah direka untuk pelarasan yang cepat dan mudah.

Dengan mengambil kira penjelajah, jalur Alpine Loop menampilkan dua lapisan bersepadu yang dibuat daripada satu proses tenunan berterusan yang menghilangkan keperluan untuk jahitan. Gelung atas, diselangi dengan benang berkekuatan tinggi, memberikan kebolehlarasan dan lampiran selamat untuk pengikat cangkuk G titanium.

Ocean Band direka khusus untuk sukan air ekstrem dan menyelam rekreasi dengan gesper titanium dan gelung pegas yang sepadan. Dibentuk daripada fluoroelastomer yang fleksibel, ia meregangkan dan menggunakan geometri tiub untuk kesesuaian yang selamat. Ocean Band juga mempunyai pilihan ekor lebih panjang yang membolehkan pengguna memakai pakaian selam dengan selesa.

Sukan Endurance dan Atlet Elit

Apple Watch Ultra ialah alat yang luar biasa untuk atlet ketahanan atau mereka yang bercita-cita untuk melampaui had mereka. Buat pertama kalinya dalam Apple Watch, GPS dwi-frekuensi ketepatan menyepadukan kedua-dua L1 dan frekuensi terkini, L5, serta algoritma kedudukan baharu. Apple Watch Ultra menyampaikan GPS paling tepat bagi mana-mana Apple Watch setakat ini, memberikan pengguna jarak, rentak dan data laluan yang paling tepat untuk latihan dan bersaing.

Apple Watch Ultra dikuasakan oleh watchOS 9, yang merangkumi metrik larian lanjutan baharu untuk mengukur prestasi, seperti Panjang Langkah, Masa Sentuhan Tanah, Ayunan Menegak dan Kuasa Larian. 

Paparan Latihan Baharu, seperti Segmen, Pemisahan dan Ketinggian, memberikan metrik penting sepintas lalu dan terima kasih kepada paparan yang lebih besar, Apple Watch Ultra ialah satu-satunya Apple Watch yang boleh menunjukkan enam metrik sekaligus. 

Pengguna boleh membawa latihan mereka ke peringkat seterusnya dengan ciri seperti Zon Kadar Jantung, Senaman Tersuai, Pacer, dan, akan datang lewat tahun ini, Laluan Perlumbaan. 

Untuk triatlon, duatlon atau aktiviti dengan mana-mana urutan berenang, berbasikal atau berlari, senaman Multisport baharu termasuk pengesanan automatik untuk menukar antara senaman dengan mudah. 

Apple Watch Ultra mempunyai hayat bateri yang mencukupi untuk kebanyakan pengguna melengkapkan triatlon kursus panjang, yang terdiri daripada berenang 2.4 batu, menunggang basikal 112 batu dan maraton penuh pada 26.2 m

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Abang Long Fadil 3 Berjaya Raih Kutipan Sneak Preview RM1.2 Juta

Pemenang Kategori Anugerah Utama Terpilih Untuk Menerima DKD