in , ,

Apple Store Pertama di Malaysia Bakal Dibuka 22 Jun Hari Sabtu Ini

Menjelang beberapa hari sahaja lagi kedai Apple dibuka, kini orang ramai sudah boleh melihat suasana dalaman kedai dari luar.

Kedai pertama Apple Store di Malaysia bakal dibuka di The Exchange, TRX Kuala Lumpur, pada 22 Jun ini pukul 10 pagi. Pembukaan ini merupakan detik bersejarah bagi Apple dan para peminat jenama tersebut di Malaysia, menandakan kehadiran rasmi Apple Store di negara ini.

Stiker yang membaluti dinding kedai ini sudah pun ditanggalkan dan orang ramai sudah boleh melihat ruangan dalam kedai ini dari luar.

“Kami sedang bersiap sedia untuk membuka kedai Apple Store pertama kami di Malaysia. Kami tidak sabar-sabar untuk bertemu dengan anda. Jom!” demikian ajakan Apple di laman sesawang rasmi dan media sosial mereka kepada pengguna dan peminat di Malaysia untuk mengunjungi kedai tersebut yang terletak di lot L1.40 di gedung beli belah tersebut. Seruan ini memperlihatkan keterujaan Apple untuk membawa pengalaman runcit mereka yang ikonik ke Malaysia, memberikan peluang kepada pengguna untuk melihat dan mencuba produk Apple secara langsung dalam persekitaran yang direka khas untuk mereka.

Logo Apple dalam iklan adalah mengikut reka bentuk kedai di The Exchange. Rekaan ini menonjolkan estetika elegan dan minimalis yang menjadi ciri khas Apple Store di seluruh dunia. Setiap aspek rekaan di kedai ini, dari paparan produk hingga kepada perkhidmatan pelanggan, diolah dengan teliti untuk memberikan pengalaman membeli-belah yang terbaik.

Ketika ini terdapat lebih daripada 500 kedai Apple Store di seluruh dunia. Kedai Apple Store di The Exchange akan menjadi yang keenam di Asia Tenggara, menambah kepada tiga lagi di Singapura dan dua di Thailand. Ini menandakan perkembangan signifikan Apple di rantau ini, membolehkan lebih ramai pengguna di Asia Tenggara menikmati akses terus kepada produk dan perkhidmatan Apple yang premium.

Machines Sdn Bhd adalah pengedar Apple Premium Reseller terbesar di Malaysia dengan 20 kedai dan syarikat itu juga merupakan pembekal perkhidmatan sah Apple. Walaupun Machines telah lama menjadi tempat utama untuk membeli produk Apple di Malaysia, kehadiran Apple Store pertama ini dijangka akan menawarkan pengalaman yang lebih menyeluruh dan interaktif kepada pengguna.

Kedai ini bukan sahaja akan menjual produk, tetapi juga menawarkan perkhidmatan seperti sokongan teknikal, bengkel kreatif, dan sesi Today at Apple yang bertujuan untuk menginspirasi dan mendidik pengguna mengenai cara-cara inovatif menggunakan teknologi Apple dalam kehidupan seharian.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

HONOR Magic V Flip Dilancarkan dengan Snapdragon 8 Plus Gen 1

Peminat B.I Berpeluang Memenangi Pelbagai Faedah Tambahan Menarik