in ,

Akim Ahmad Bakal Lancar Album Pertama

Nampaknya, pihak Astro sentiasa komited dalam menyokong pembangunan bakat-bakat seni tempatan terutamanya artis-artis di bawah naungannya.

Terbaru, Budiey dengar, bintang serba boleh yang lahir daripada program Akademi Fantasia musim ke-7, Akim bakal melancarkan sebuah album solonya yang pertama. Wah, finally… setelah sekian lama bekerja keras melahirkan single demi single, album yang selama ini diidamkan oleh Akim akan berada di genggaman peminat setianya aka Gafimers.

Album yang memuatkan 10 buah lagu ini mendapat kerjasama beberapa komposer ternama seperti Audi Mok, Kunci Demak dan Omar K. Album berjudul Akim Ahmad ini turut menonjolkan dirinya sebagai penyanyi dan juga penulis lirik dengan menghasilkan empat buah lagu ciptaannya sendiri.

Budiey sangat teruja untuk mendengar semua lagu-lagu terbaru Akim dalam album pertama ini. Selamat maju jaya buat Akim ya.

Oh ya, untuk peminat Akim jangan lupa tonton Akim perform di program ROOFTOP yang akan disiarkan di ntv7 mulai 16 September nanti.

Akim Ahmad Bakal Lancar Album Pertama

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

John Travolta & Miley Cyrus Dalam Filem Animasi Bolt

Program BABA’S cu-bits di TV3