in , ,

Ada Peminat Nak Bunuh Diri, Ini Respon Faizal Tahir

Sikap yang prihatin begini harus dicontohi oleh semua artis. Semoga kisah ini mendapat teladan buat semua. Tahniah Faizal Tahir kerana berjaya mengendalikan kes ini dengan baik.

Hari ini, Faizal Tahir telah memuat naik sebuah video tentang seorang peminatnya yang berniat untuk membunuh diri. Dalam video tersebut, Faizal menyatakan bahawa ramai peminat menghubunginya apabila beliau memuat naik satu video di Instagram story dan meletakkan nombor telefonnya 2 bulan yang lepas supaya peminat boleh menghubunginya secara peribadi.

Pautan Youtube Faizal Tahir bagi nombor telefon di Instagram:

Jelas Faizal, ramai peminatnya menghantar mesej ke nombor tersebut namun Faizal tertarik kepada seorang peminatnya yang membuat pengakuan bahawa peminatnya itu pernah terdetik untuk membunuh diri akibat terlalu stres dan mengalami tekanan hidup.

Setelah mendapat mesej tersebut, Faizal terus menghubungi peminatnya untuk memberi semangat dan peminatnya itu menunjukkan rasa bersyukur kerana mendapat kata-kata semangat daripada Faizal sendiri.

Pengakuannya itu dikongsikan kepada Faizal dengan menyertakan sebuah tangkapan skrin tweet nya yang bertarikh 17 Januari 2019 untuk membunuh diri.

Faizal juga melahirkan rasa bersyukur dan mengatakan bahawa inilah kekuatan muzik dan ini adalah antara sebab beliau masih meneruskan kerjaya muziknya. Yang paling penting, mesej yang ingin disampaikan dalam lagu Bisa Aja dapat memberi manfaat kepada semua lapisan masyarakat.

Pautan Youtube Faizal Tahir Respon Kepada Peminat Nak Bunuh Diri

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Senarai Filem Bollywood di Saluran BollyOne HD April Ini

Syafiq Remaja Brunei Dilamar WEBTVASIA Kini Lancar Single SAKIT