in , ,

Video Ziana Zain Menahan Tangisan Semasa Nyanyi Lagu BERPISAH JUA Jadi Viral

Pada 13 Julai lalu, Budiey telah hadir buat liputan di Konsert Ratu 2.0 yang berlangsung di Auditorium Perdana, Wisma Radio, Angkasapuri, Kuala Lumpur.

Konsert ini meletakkan tiga penyanyi wanita popular iaitu Ziana Zain, Siti Nordiana dan Ella. Ia simbolik kepada genre muzik yang dibawakan oleh mereka. Ziana Zain adalah Ratu Pop, Siti Nordiana pula Ratu Balada dan Ella pula semua tahu beliau merupakan Ratu Rock Malaysia yang tiada galang gantinya.

Ziana Zain

Malam tu, sungguh ramai peminat hadir. Maklumlah ketiga-tiga penyanyi bertaraf diva ini mempunyai peminatnya masing-masing. Antara tiga-tiga peminat, Budiey rasa peminat Siti Nordiana agak ramai. Penuh padat peminat malam tu sehingga ada yang tak dapat masuk. Mengikut laporan, hampir 1,000 penonton memenuhi ruang di Auditorium Perdana Angkasapuri malam itu.

Budiey dengar minggu lepas Konsert Reunion Exists juga memang meriah dengan peminat. Video yang disiarkan juga tak kurang menjadi buah mulut sehingga menjadi viral di sosial media.

Ziana Zain

Namun, pada malam tadi, satu video yang viral ialah semasa penyanyi Ziana Zain mendendangkan sebuah lagu nostalgianya iaitu BERPISAH JUA. Menepati zaman sekarang ni dua tiga menjak ni ramai pula artis yang bercerai.

“Lagu ini sangat sangat menyentuh hati Kak Ziana. Lagu ini berjudul BERPISAH JUA.”

– Ziana Zain

Ziana Zain sebak menahan diri untuk tidak menangis semasa menyanyi Lagu BERPISAH JUA di Konsert RATU 2.0. Sebuah lagu yang menyentuh hati Ziana Zain, serba sikit ada kena mengena dengan perjalanan hidup yang dilaluinya.

Video Ziana Zain Menahan Tangisan Semasa Nyanyi Lagu BERPISAH JUA

Sampai ke saat ini, video ini telah mencapai jumlah penonton sehingga 90,000 viewers.

Ziana Zain mengatakan beliau juga menempuh fasa itu di mana beliau telah bercerai dengan suaminya.

JOM SUBSCRIBE channel dan tekan LOCENG untuk notifikasi. Terima kasih semua. Nak tisu lap air mata tu tak?

Budiey nak ucapkan terima kasih kepada Unit Media Bahagian Perhubungan Raya RTM sebab sudi menjemput Budiey buat liputan ke konsert ini.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Nadzmi Adhwa | 14

Ada Sebab Nadzmi Adhwa Takut dengan Haters

Dini Azan Schatzmann | 15

Pelakon Dini Schatzmann Nafi Bercinta dengan Janna Nick