in

Yuna Alami Gangguan Seksual Mohon Bantuan Instagram

Penyanyi Yuna meminta bantuan Instagram selepas menerima gangguan seksual di laman sosial berkenaan sejak setengah tahun lalu.

Selebriti yang kini berpusat di Amerika Syarikat itu berkata, dia sudah mengikuti langkah-langkah bagi mengekang perkara itu, namun tidak berhasil.

“Instagram tolong bantu saya dalam mengakhiri gangguan seksual dalam talian ini! Ada emel yang boleh saya hantar foto atau paparan skrin mengenai gangguan ini?

“Saya telah melakukan semua langkah keselamatan yang ditawarkan tetapi dia masih kembali,” ujarnya di Twitter.

Yuna memuat naik status Twitter pada Sabtu.

Selain itu, Yuna atau nama sebenarnya Yunalis Zarai, 32, mendakwa komen-komen seksual menjijikkan yang diterimanya di laman itu dihantar oleh individu yang sama.

Katanya, individu tersebut akan membuka akaun palsu yang baharu, walaupun selepas disekat lebih 10 kali.

“Individu yang sama mengganggu akaun saya meninggalkan komen seksual dan menjijikkan. Saya sudah melaporkan akaun tersebut namun dia terus kembali dengan akaun yang baru.

“Tolong bantu, saya sudah menyekat dia 10 kali,” ujarnya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

AWARD-WINNING ACTOR AL PACINO STARS IN HBO FILMS’ PATERNO

American Idol Set to Return to Asia First on Sony Channel