in , , , ,

Vokal Nabila Razali, Harith Zazman, MFMF, Loca B dalam Lagu CUTE

Bermula dengan hantaran klip video di TikTok, personaliti media sosial Harith Zazman berjaya mencuri perhatian peminat apabila mendendangkan lagu ciptaannya ‘Cute (Stop Lah Being So Cute)’.

Berbekalkan melodi dan lirik yang ‘catchy’ serta nyanyian bersahaja Harith, hantaran klip video tersebut telah ditonton lebih 1.5 juta kali di aplikasi tersebut. Malah klip lagu nyanyiannya itu turut digunakan oleh selebriti seperti Dato’ Sri Siti Nurhaliza, Nora Danish, Fattah Amin, Zulin Aziz, Alvin Chong dan Saharul Ridzwan sebagai muzik latar video TikTok. Sejak dilancarkan secara rasmi pada 19 Jun lalu, lagu ‘Cute (Stop Lah Being So Cute)’ nyanyian Harith bersama kumpulan MFMF., dan rapper LOCA B, berjaya mencipta fenomena tersendiri apabila muzik video rasmi lagu tersebut berada di kedudukan pertama carta trending di YouTube dan menjana lebih 2.3 juta tontonan dalam tempoh seminggu.

Vokal Nabila Razali, Harith Zazman, Mfmf, Loca B Dalam Lagu Cute

Sehingga kini, selepas hampir dua bulan berlalu muzik video ‘Cute (Stop Lah Being So Cute)’ sudah mencapai lebih 7.5 juta tontonan.

Bagi memanjangkan lagi momentum lagu ini, Harith Zazman, MFMF. dan LOCA B, menjemput penyanyi dan pelakon terkenal Nabila Razali untuk berkolaborasi menghasilkan versi remix yang diberi judul “Cute (Nabila Razali Remix)”.

Sekiranya lagu ‘Cute (Stop Lah Being So Cute)’ dinyanyikan daripada perspektif lelaki, kali ini “Cute (Nabila Razali Remix)” diberikan nafas baharu apabila lirik diolah semula menggambarkan subjek dilamun cinta dari perspektif wanita. Keistimewaan lagu ini bukan sahaja pada kemunculan Nabila Razali yang menambah lagi seri lagu ini tetapi fokus yang diberi kepada Nabila Razali dan LOCA B dalam menerajui lagu ini menjadikan lagu ini lebih bersifat feminin.

Vokal Nabila Razali, Harith Zazman, Mfmf, Loca B Dalam Lagu Cute

Baharu sahaja dilancarkan pada 14 Ogos yang lalu, video muzik rasmi “Cute (Nabila Razali Remix)”  yang diarahkan oleh Harith Zazman sendiri berjaya menjana hampir 1 juta tontonan. 

Mengulas tentang penglibatan Nabila dalam versi remix ini, Brendan Lim bercakap bagi pihak kumpulan MFMF., yang turut bertindak sebagai penerbit rakaman ini berkata, 

“Kami amat berbesar hati kerana Nabila sudi terlibat dalam projek ini. Sebagai penyanyi dan juga pelakon yang berpengalaman, Nabila memberi nilai tambah kepada lagu ini.

Bekerjasama dengan Nabila merupakan suatu pengalaman yang unik dan tidak dapat dilupakan.”

– Brendan Lim
Vokal Nabila Razali, Harith Zazman, Mfmf, Loca B Dalam Lagu Cute

Lagu ciptaan bersama Harith, MFMF. dan LOCA B ini diterbitkan oleh MFMF Productions dan Faithful Music dengan kerjasama Universal Music Malaysia sebagai pengedar.

“Cute (Nabila Razali Remix)” boleh didapati di platform digital seperti Spotify, Apple Music, iTunes, JOOX, KKBox dan juga Deezer. Manakala video muzik rasmi lagu ini boleh ditonton di saluran YouTube Harith Zazman.

Vokal Nabila Razali, Harith Zazman, Mfmf, Loca B Dalam Lagu Cute

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Caliph Buskers | 16

Fendy Caliph Buskers Luah Perasaan dalam Lagu MENGHARAPKAN MU

Zafrul | 17

Moratorium Mungkin Tidak Akan Dilanjutkan Kepada Golongan Berkemampuan