in , ,

Viral di Tiktok, Michelle Penyanyi Jerman Hasilkan Lagu Raya Melayu

Michelle Maali, 25, yang ramai kenali di laman sosialnya Amirchelly di Tiktok ceburi bidang muzik di Malaysia.

Beliau mula ceburi bidang muzik di Malaysia hujung tahun lepas dengan mengeluarkan single pertamanya, UBAH HATI INI di semua digital streaming platform tapi bukan dalam bahasa Jerman atau bahasa Inggeris, malah berlirikkan bahasa melayu.

Viral Di Tiktok, Michelle Penyanyi Jerman Hasilkan Lagu Raya Melayu

Lagu melayunya berjudul, UBAH HATI INI merupakan lagu yang ditujukan untuk majlis perkahwinan pasangan viral Malaysia- Jerman ini yang merai lebih 900,000 pengikut di tiktok.

Viral Di Tiktok, Michelle Penyanyi Jerman Hasilkan Lagu Raya Melayu

Pasangan Jerman – Malaysia ini membuat keputusan untuk pindah ke Malaysia sejak awal Mei tahun lepas dan Michelle yang mempunyai minat dan bakat dalam menyanyi membuat keputusan untuk keluarkan sebuah lagu melayu pada 2 Disember tahun lepas.

Sebelum ini, Michelle banyak menghasilkan video menyanyi lagu- lagu melayu di aplikasi tiktok. Salah satu video nyanyian Michelle telah merai 1.8 Juta view, di mana dia cuba menyanyi lagu beribu sesalan.

Viral Di Tiktok, Michelle Penyanyi Jerman Hasilkan Lagu Raya Melayu

Michelle berkata untuk pejadi seorang penyanyi adalah satu impian dan cita cita sejak saya kecil lagi, tak sangka harini saya dapat meriliskan sudah 2 single di Malaysia dengan sokongan dari pendengar – pendengar di Malaysia.

Viral Di Tiktok, Michelle Penyanyi Jerman Hasilkan Lagu Raya Melayu

Kali ini beliau mehasilkan sebuah lagu raya berjudul JOM KITA RAYA khas buat lebaran hari raya bersama komposer tersohor tanah air Mohariz Yaakup. Membuatkan Michelle penyanyi asing yang pertama untuk hasilkan lagu melayu di malaysia.

Lagu terbaru Michelle berjudul JOM KITA RAYA boleh didengari di semua streaming platform, Apple music, spotify, YouTube, joox, kkbox.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Liar

Astro Originals LIAR Adaptasi Antarabangsa Thriller Terbaik di BAFTA

Bella Astilah | 11

Bella Astillah Maafkan Tapi Tak Akan Lupa Perbuatan Sophia AlBarakbah