in ,

Tentang Gelak Gempak, Sebuah Program Pencarian Pelawak Komediri Baharu Astro

‘GELAK: GEMPAK’ merupakan sebuah program realiti terbaharu dari Astro berkonsepkan pertandingan pencarian bakat hasil kerjasama dengan LOL Asia bagi kategori pelawak komedi berdiri atau komediri (‘stand-up comedian’).

Program 10 episod ini bakal bersiaran setiap Jumaat, jam 9 malam mulai 5 Februari 2021 di saluran Astro Warna HD (107) dan Astro Warna (127). Untuk pilihan yang lebih fleksibel, program ini juga boleh distrim secara percuma untuk pelanggan Astro melalui aplikasi Astro GO dan on demand.

“Jika diperhatikan, genre lawak stand-up atau komediri dalam industri lawak mempunyai audiens yang rata-ratanya hadir daripada masyarakat bandar dan bersifat urban.

Sebagai peneraju kandungan komedi yang berupaya untuk menjangkau kepada segmen penonton yang lebih luas, kami di Astro Warna amat teruja untuk bekerjasama dengan LOL Asia bagi penerbitan pertandingan ‘Gelak: Gempak’ ini agar dapat membawa seni lawak komediri menembusi audiens massa dengan capaian yang lebih meluas, dan membangkitkan bakat baharu sebagai pelapis industri.” – 

Norzeha Mohd Salleh, Pengurus Saluran Astro Warna
Gelak Gempak

Kejayaan pelawak-pelawak kelahiran Astro yang berjaya menempa nama sebagai pemain utama dalam industri seni tanah air seperti Nabil Ahmad, Jihan Muse, Zizan Razak dan Johan menjadi pemangkin semangat bagi mereka untuk meneruskan usaha penghasilan pelbagai sajian kandungan lawak bagi santapan para audiens.

Setiap peserta akan diadili berdasarkan pemarkahan 100% oleh barisan juri profesional yang terdiri daripada nama-nama besar industri komedi termasuklah Dato’ Afdlin Shauki, Sherry Alhadad dan Nabil Ahmad.

Kesemua juri bakal menilai para peserta berdasarkan tahap kreativiti, persembahan pentas serta isi kandungan jenaka. Sementara itu, pelawak komediri tersohor Prakash Daniel hadir sebagai jurulatih jemputan bagi para peserta.

Bagi memeriahkan lagi penerbitan program ‘Gelak: Gempak’, Harith Iskander dan Douglas Lim turut diundang sebagai juri serta mentor jemputan.

Juara keseluruhan bakal membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM25 ribu sumbangan Astro, manakala tempat kedua dan ketiga masing-masing pula akan menerima RM7 ribu dan RM3 ribu. Sebuah trofi juga akan diberikan kepada ketiga-tiga pemenang.

Siaran rakaman program ‘Gelak: Gempak’ bakal dipancarkan setiap Jumaat, jam 9 malam mulai 5 Februari 2021 di saluran Astro Warna HD (107) dan Astro Warna (127). Untuk pilihan yang lebih fleksibel, program ini juga boleh distrim secara percuma untuk pelanggan Astro melalui aplikasi Astro GO dan on demand.

Program ‘Gelak: Gempak’ ini turut disokong oleh Zon Lawak yang hadir di bawah payung jenama Gempak selaku Rakan Digital Rasmi. Dapatkan info terkini mengenai program ini di laman web rasmi Gempak (www.gempak.com).

What do you think?

43 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Disebalik ‘Baby Face’, Ramai Terkejut Suami Hannah Delisha Tinggi, Tegap & Sado Orangnya

Selepas Tujuh Tahun Menanti, Jehan Miskin Kini Bergelar Bapa Kepada Axel Nova Rhee