in

Telemovie Keliru Lakonan Maria Farida, Serina Redzuawan

Telemovie “ Keliru ” Lakonan Maria Farida, Serina Redzuawan dan Eizlan Yusof di TV2

Slot Citra di TV2 sentiasa menyajikan drama-drama menarik yang membawakan paparan kisah yang realitinya berlaku dalam masyarakat kita. Kepelbagaian kisah yang ditonjolkan berjaya menarik minat penonton terutama apabila isu yang ditimbulkan dekat di hati mereka selain menampilkan pelakon-pelakon mantap dengan watak yang mencabar.

Nyata ia dibuktikan menerusi drama bertajuk Keliru yang bakal disiarkan pada 16 Disember 2011 (Jumaat), jam 10.00 malam lakonan mantap Maria Farida, Serina Redzuawan, Eizlan Yusof, Caca (Raja Lawak) dan Siti Chubby yang mana hakikatnya plot cerita ditonjolkan ini berlaku di luar sana membabitkan pegangan dan keteguhan hati seorang gadis dalam berdepan dugaan hidup.

Keliru berkisar dari cerita seorang pencuci sebuah kilang barangan bayi bernama Siti Mariam yang suka bersolek. Penampilannya sentiasa dijaga, baik dari berpakaian mahupun solekan diri. Jadi tidak hairanlah ramai pekerja- pekerja lelaki menaruh hati kepadanya termasuklah Pengurus Kanan Kilang tempat dia bekerja dikenali sebagai Taufik. Namun bagi Siti Mariam apa yang dibuat adalah untuk menjaga penampilan diri biar sering kelihatan kemas dan sopan.

Balu seorang pekerja baru di bahagian stor yang berasal dari Bangladesh. Sikapnya suka mengganggu perempuan cantik terutama di kalangan gadis Melayu. Balu yang sukakan gadis melayu mula tergilakan Siti Mariam dan pada masa yang sama juga Taufik yang telah beristeri juga sukakan Siti Mariam.
Taufik sering sahaja kesepian kerana isterinya Saripah aktif dalam penjualan barang-barang plastik dan selalu keluar ke rumah pelanggannya. Jadi untuk mengisi kesunyian itulah dia sering berbual-bual dengan Siti Mariam apabila setiap hari Siti Mariam membersihkan bilik pejabatnya dan juga tandas. Dari situlah tercetusnya minat Taufik kepada Siti Mariam. Balu pula sering membayangkan Siti Mariam sama seperti kekasihnya di negaranya.

Keakraban Taufik dengan Siti Mariam menimbulkan syak wasangka isterinya, Saripah. Ini kerana semasa mengigau , Taufik seringkali menyebut nama Siti Mariam. Bermula dari situlah Saripah mula timbul syak wasangkanya ditambah Taufik pula sering pulang lewat ke rumah dan keluar awal ke tempat kerja. Syak wasangkanya pula di sokong oleh Kiah, rakan sekerja Siti Mariam yang juga pelanggan setia dan kawan kepada Saripah.

Situasi itu membuatkan Saripah mengambil keputusan untuk menyamar sebagai tukang cuci di kilang tempat suaminya bekerja. Matlamatnya cuma satu iaitu mahu membuktikan samada suaminya curang dengan Siti Mariam atau sebaliknya. Ketika itu berlakulah banyak perkara yang melucukan dan mencuit hati hingga satu hari penyamarannya terbongkar.

Berjayakah Saripah menarik perhatian suaminya kembali? Bagaimana pula Siti Mariam menangani godaan dua lelaki itu? Saksikan kesudahannya dalam drama Keliru di TV2.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

AirAsia Launches the AirAsia Travel & Service Centre

Video Dokumentari Khas Siti Nurhaliza di Saluran History