in ,

Telemovie Aidilfitri 1430H di TV3

TV3: TELEMOVIE RAYA

Salam Terakhir- Menjelang Raya, 9.30malam
Telemovie Salam Terakhir pasti mengundang airmata yang menggandingkan pelakon terkenal tempatan. Filem ini mengisahkan tentang Nazman yang menghidapai penyakit yang tidak boleh disembuhkan lagi. Di saat menghadapi kesakitan ini dia terpaksa berhadapan dengan adik-beradiknya yang tamakkan harta arwah ayah mereka dan kesengsaraan cinta tiga segi yang dihadapi antara dia, tunangnya dan adik angkatnya. Namun, Nazman menghadapi penderitaan ini keseorangan kerana mereka semua tidak tahu bahawa dia cuma ada masa selama sebulan sahaja untuk terus hidup. Apakah kesudahan drama ini?
Pelakon : Rosyam Nor, Zarynn Min, Adi Putra, Azman Nor & Anna Dahlia.

Kuih Goyang Seha, Raya Ketujuh, 26 September, 10.00malam
Drama kekeluargaan ini mengisahkan tentang Seha yang nekad mahu meraikan sambutan Hari Raya di kampung keluarganya selepas tujuh tahun meraikan lebaran di kampung suaminya. Suaminya yang bertegas mahu meneruskan tradisi pulang ke kampung halamannya membuatkan Seha bertekad untuk berbuat sesuatu! Saksikan bagaimana dia menggunakan taktik untuk mengubah pendirian suaminya dengan meminta bantuan rakan sekerjanya untuk melaksanakan rancangannya itu. Adakah hasratnya akan tertunai pada perayaan kali ini?
Pelakon: Rozita Che Wan, Eizlan Yusoff, Nabil, Irma Hasmie.

Tragedi Malam Raya, 3 Oktober 2009. 10.00malam
Faizal pastinya tidak akan melupakan tragedi malam raya ini! Faizal terpaksa bekerja sehingga lewat malam menjelang lebaran. Dia berhadapan dengan situasi yang tidak dijangka apabila dia menumpangkan gadis misteri, Salmah untuk pulang ke Melaka. Salmah, ketika malam raya itu melarikan diri dari rumah kerana tidak mahu dikahwinkan dengan tunangnya. Malanynya, ketika dalam perjalanan kereta Faizal mengalami kerosakan di ladang getah yang secara kebetulan merupakan kampung halaman Salmah. Faizal yang tersepit dengan keadaan tersebut terpaksa membantu Salmah menyelamatkan diri dari tunangnya yang amarah..
Cast: Beego, Eyzendy, Amanda Misbun, Ben Kenobi, Kamarul Hj Yusuf, Azhar Che Ree

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Filem Hollywood Sajian Aidilfitri di TV2

Pelawak Ahmad Busu Kena Serangan Strok