in ,

Hisyam Hamid & Fouziah Ghous Dalam Strawberi & Karipap Musim Ke-3

Siri drama komedi kanak-kanak popular, Strawberi & Karipap muncul dengan musim terbaru menggandingkan dua nama baru, Hisyam Hamid dan Fouziah Ghous selaku teraju utama di samping dua bintang ciliknya yang tidak asing lagi iaitu Mia Sara dan Rykarl Iskandar.

Drama 13 episod arahan Feroz Kader ini telah menemui penonton setia Astro mulai 7 Mei 2016 lalu di saluran 611, Astro Ceria dan Astro Maya HD, saluran 135, setiap Sabtu, jam 11 pagi.

Buat kali kedua berturut-turut, drama ini mendapat tajaan NESTLÉ NESTUM® yang sentiasa menyokong program sebegini.

Dari Kiri, Feroz Kader, Hisyam Hamid, Chia Shue En, Rykarl Iskandar, Fouziah Ghous, Hadzelynda Khairuddin, Alia Ramly

Pengembaraan Nini & Haikal Bersambung di Hong Kong!

[dropcap]M[/dropcap]enariknya kali ini, Strawberi & Karipap Musim Ketiga telah menjalani pengambaran di Hong Kong, menerusi kerjasama yang dijalinkan bersama pihak Hong Kong Tourim Board (HKTB). Sinematografi berlatar belakangkan bandaraya Hong Kong yang cukup moden pastinya memberikan ‘mood’ yang berbeza dalam drama ini.

Hisyam Hamid memegang watak sebagai Faris, ayah kandung kepada Haikal lakonan Rykarl Iskandar manakala Fouziah Ghous memainkan peranan Maya, ibu kandung Nini yang telah berkahwin dengan Faris.

Zizan Nin dan Nelydia Senrose yang sebelum ini menjadi teraju utama musim kedua Strawberi & Karipap akan turut membuat kemunculan khas dalam drama ini selain menampilkan seorang pelakon cilik baru, Chia Shue En.

Menurut Penolong Naib Presiden Astro Ceria & Segmen Remaja; Hadzelynda Khairuddin:

“Strawberi & Karipap merupakan antara program Astro Ceria yang mendapat sambutan baik daripada penonton kami. Rata-ratanya tertarik dengan telatah Nini dan Haikal di samping jalan cerita yang sesuai ditonton seisi keluarga. Justeru, kami bawakan musim terbaru drama ini dengan barisan pelakon yang lebih hebat, juga garapan jalan cerita yang lebih menarik, khas untuk pengikut setia drama ini. Jenama Strawberi & Karipap yang tidak asing lagi bagi saluran 611, Astro Ceria ini padat dengan nilai-nilai positif serta turut memaparkan sifat yakin diri dan kebijaksanaan Nini dan Haikal dalam menyelesaikan masalah orang dewasa”.

“Kami juga bertuah kali ini kerana pihak Hong Kong Tourism Board (HKTB) sudi berkerjasama dan menyediakan lokasi pengambaran yang cukup cantik, menjadikan drama Strawberi & Karipap musim ini sesuatu yang segar dan baru, untuk disajikan kepada penonton kami. Sepanjang melakukan pengambaran di sana, banyak lokasi menarik di Hong Kong dapat kami rakamkan dan ia menjadikan musim terbaru Strawberi & Karipap lebih menarik. Kami sangat bertuah kerana dapat berkongsi keunikan dan keindahan bumi Hong Kong bersama penonton di rumah. Oleh itu, kami begitu berharap agar para penonton terutamanya anak-anak di luar sana akan berasa terhibur dengan buah tangan kami yang cukup istimewa ini”.

“Sebagai satu-satunya saluran kanak-kanak di Malaysia, kami mahu program-program di Astro Ceria berupaya menghiburkan anak-anak kita di rumah, namun dalam masa yang sama mampu mendidik mereka dengan nilai-nilai murni yang ditampilkan dalam program kami. Kami gembira apabila drama Strawberi & Karipap diterima baik penonton di rumah. Sudah pasti, kami telah melakukan penambahbaikan ke dalam musim kali ini terutamanya dalam memastikan mesej kekeluargaan itu disampaikan dengan cukup berkesan. Sekalung penghargaan juga buat pihak NESTLÉ NESTUM® atas kesudian menjadi penaja utama drama ini“.

Strawberi & Karipap Musim Ketiga membawa penonton mengikuti kisah Nini dan Haikal selepas Pak Su (Zizan Nin) dan Aunty Lisa (Nelydia Senrose) berkahwin. Ibu kandung Nini, Maya (Fouziah Ghous) membuat kejutan kepada Nini dan Haikal apabila mengajak mereka tinggal di Hong Kong bersama-sama Faris (Hisyam Hamid).

[pullquote align=”right”]Pengembaraan Nini dan Haikal di Hong Kong bermula baik apabila mereka ternyata suka akan bandar tersebut. Maya dan Faris membawa Nini dan Haikal melawat tempat-tempat menarik sekitar Hong Kong seperti Disneyland dan banyak lagi.[/pullquote]

Bukan itu sahaja, Nini dan Haikal berkesempatan mempelajari bahasa Kantonis di sana. Namun begitu, keseronokan Nini dan Haikal tinggal di Hong Kong tidak berpanjangan apabila Faris diminta untuk pulang semula bertugas di Kuala Lumpur. Apakah yang akan berlaku? Semuanya dapat kita saksikan dalam drama Strawberi & Karipap Musim Ketiga.

Ikuti perjalanan kisah hidup keluarga kecil mereka menerusi drama komedi bersiri Strawberi & Karipap Musim Ketiga yang bersiaran pada setiap hari Sabtu, jam 11.00 pagi secara eksklusif menerusi saluran Astro Ceria (611) dan siaran serentak di Maya HD (135). Drama 13 episod ini diterbitkan Global Station Sdn Bhd, sebuah syarikat produksi yang tidak asing lagi dalam dunia penyiaran tempatan.

Mengenai NESTLÉ NESTUM®
NESTLÉ NESTUM® mula diperkenalkan di Malaysia pada tahun 1960 sebagai minuman bijirin yang berkhasiat. NESTUM® adalah sebahagian daripada legasi Nestlé dalam menawarkan makanan sihat dan berkhasiat kepada para pelanggan.

Multi-bijirin NESTUM® dihasilkan daripada pelbagai bijirin yang kaya dengan nutrisi seperti gandum, beras dan jagung. Ia mengandungi vitamin B1 dan zat besi yang amat disyorkan untuk membantu pertumbuhan dalaman kanak-kanak aktif. Multi-bijirin NESTUM® juga dikenali sebagai AROMALICIOUS® kerana ia adalah satu-satunya multi-bijirin di Malaysia dalam bentuk empingan yang kaya dengan nutrisi, beraroma lazat dan tidak hambar.

Multi-bijirin NESTUM® boleh dijadikan sebagai minuman atau bubur dan ianya bertambah lazat jika disediakan bersama buah-buahan, kacang dan susu.

Kesemua Multi-bijirin NESTUM® khusus untuk keluarga dan kanak-kanak berumur 7 tahun ke atas. Ia boleh didapati di dalam pek 500g, 250g dan dalam bentuk tin 450g di kedai-kedai runcit berhampiran.

NESTUM® Grains & More™ untuk dewasa dalam bentuk paket boleh didapati di kedai-kedai runcit: perisa asli 28g dan perisa Oat 30g (15 dan 8 paket) manakala perisa madu dan perisa coklat boleh didapati dalam pek 28g, 15 paket.

Untuk maklumat lanjut mengenai NESTUM® kunjungi laman FACEBOOK kami NESTUM MALAYSIA atau layari www.nestum.com.my

Mengenai Nestlé Malaysia
Nestlé yang merupakan pengeluar makanan dan minuman terbesar di dunia serta merupakan peneraju Pemakanan, Kesihatan dan Kesejahteraan, beribu pejabat di Vevey, Switzerland. Sejak tahun 1866, Nestlé komited untuk menawarkan produk bermutu tinggi, lazat, selamat dan berkhasiat kepada para pengguna kami, sejajar dengan janji Good Food, Good Life kami.

Menjana khasiat rakyat Malaysia sejak tahun 1912, Nestlé telah meraih kepercayaan para pengguna menerusi jenama dan produk berkualiti kami, serta komitmen untuk meningkatkan kualiti kehidupan masyarakat di mana kami beroperasi. Di Nestlé, para pengguna kami merupakan nadi dalam segala yang kami lakukan. Kami memberi nikmat kepada para pengguna melalui tawaran produk yang mempunyai kualiti yang terbaik; sejajar dengan asal-usul kami di Switzerland sambil mengekalkan kecemerlangan dan ketelusan produk Halal kami.

Untuk maklumat lanjut tentang usaha kami menjana khasiat rakyat Malaysia melebihi seabad, sila layari www.nestle.com.my atau kunjungi laman Facebook kami di http://www.facebook.com/NestleMalaysia

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Money Heist | 13

Bil Elektrik Melambung Tinggi, Ikuti Cara Mudah Ini Untuk Jimat Elektrik

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey – ME BEFORE YOU