in ,

Sinopsis Drama RAISHA Lakonan Diana Danielle & Hafidz Roshdi

Kos kehidupan yang tinggi sering dikaitkan sebagai antara faktor jenayah bertambah dalam kalangan masyarakat. Segelintir masyarakat pula mengambil jalan pintas dengan menjual diri mereka demi meraih keuntungan dan kemewahan. Beban kehidupan ini dirasai oleh semua lapisan masyarakat, termasuk selebriti terkenal Diana Danielle dan Aishah Azman. Menurut sumber yang dipercayai, mereka telah di tangkap oleh pihak berkuasa dalam satu serbuan yang dijalankan oleh Polis Diraja Malaysia tempoh hari. Apakah khabar Diana Danielle dan Aishah Azman kini? Ikuti kisah mereka dalam drama bersiri Raisha dalam Slot Lestary, TV3.

Drama Raisha

Sinopsis Drama RAISHA Lakonan Diana Danielle & Hafidz Roshdi

Membariskan pelakon-pelakon hebat seperti Diana Danielle, Hafidz Roshdi, Puteri Aishah, Ariff Aziz, Aishah Azman, Tash Yong, Tunku Hanis, dan Taib Zamannuri, drama 13 episod ini diterbitkan oleh Orangetree Production Sdn Bhd dibawah arahan Nizam Zakaria.

Menurut Pengarah Drama Raisha, saudara Nizam Zakaria, “Drama Raisha ini menekankan nilai kekeluargaan dan persoalan-persoalan kemasyarakatan seperti kepentingan bimbingan ibu bapa terhadap anak-anak mereka dan pengaruh-pengaruh rakan sebaya terhadap gejala sosial yang buruk. Nilai serta persoalan-persoalan ini dapat dikaitkan dengan kehidupan seharian anak-anak kita yang sering terdedah dengan pengaruh-pengaruh dunia luar. Tambahan pula, gabungan artis-artis muda dan senior memberikan sinergi yang baik. Mereka mampu bina hubungan (chemistry) yang baik. Selain itu, antara faktor X drama ini adalah pada ceritanya sendiri yang mengajar kita bahawa perbuatan dan pengamalan tabiat buruk hanya akan membawa padah.”

Drama bersiri Raisha mengisahkan seorang gadis materialistik yang bernama Raisha (Diana Danielle). Raisha telah dilahirkan dari keluarga yang serba kesusahan. Ibu bapanya, Samsudin dan Arfah (Rahim Jailani dan Laila Nasir) yang telah berkahwin beberapa tahun, menghadapi kesusahan untuk mendapat zuriat. Namun, setelah berjaya melahirkan Raisha, Arfah ditimpa kemalangan dan meninggal dunia. Tragedi ini memberi impak yang amat dalam kepada Raisha.

Walaupun kehidupan Raisha di kampung serba kekurangan, Samsudin sentiasa memberikan pakaian dan barangan yang elok untuk puterinya itu. Masa berlalu dan Raisha sudah pun meningkat dewasa. Terbiasa dengan sifat ayahnya yang sentiasa menurut kehendaknya, Raisha membesar menjadi seorang yang kuat memberontak apabila permintaannya tidak diturutkan. Oleh itu, Raisha dan Samsudin sering tidak sehaluan dan mereka sering mengadu nasib di kubur Arfah.

Sifat manja Raisha semakin menjadi-menjadi apabila dia mula melanjutkan pelajarannya di sebuah institut pengajian tinggi swasta. Hal ini kerana, kebebasan tanpa pengawasan penuh ayahnya yang sentiasa diidamkan Raisha sudah pun tercapai. Di Kuala Lumpur, Raisha berkenalan dengan pelbagai jenis orang di kolejnya termasuk golongan kaya dan golongan industri fesyen. Berrbekalkan dengan kecantikan Raisha, Raisha sering ditawarkan untuk menjadi peragawati. Bermula dari situ, kehidupan Raisha semakin liar dan mula ke kelab malam dan bekerja sebagai peneman sosial (escort) bersama rakannya Melly. Namun, kebahagiaan yang dirasakan Raisha ketika itu mula berubah apabila kelab malam mereka dikepung pihak berkuasa dan menangkap semua peneman sosial termasuk Raisha dan Melly.

Bagaimanakah kesudahan kehidupan Raisha? Dapatkah Raisha memperbaiki kehidupannya? Saksikan kisah Raisha dalam drama Lestary Raisha setiap hari Rabu dan Khamis bermula 13 September, pada pukul 9 malam. Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari laman web www.tv3.com.my dan ikuti juga laman sosial Facebook, Twitter, Instagram dan youtube TV3 iaitu @TV3Malaysia.

Drama Raisha

Drama Raisha

Drama Raisha

Drama Raisha

Drama Raisha

Drama Raisha

Drama Raisha

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sensasi Duo Terbaru MJ Pertaruh Single Terbaru DELUSI

Kisah Inspirasi Menarik TANPA KAKI, TANPA TANGAN, TANPA HALANGAN dalam Majalah 3