in , ,

Sinopsis Drama SEINDAH CINTA Lakonan Hazama & Sarah Hildebrand 

Hazama Kembali Berlakon Dalam ‘Seindah Cinta” Bergandingan Dengan Sarah Hildebrand

Drama bersiri dengan tajuk “Seindah Cinta” yang mempertemukan penyanyi Hazama bersama pelakon cantik Sarah Hildebrand sedang bersiaran sejak 7 Disember lalu, setiap Selasa hingga Jumaat, pukul 9.00 malam di TV Okey.

Menerusi 20 episod siarannya, drama kekeluargaan dan percintaan arahan Javerd Nizar ini turut membariskan pelakon Norlaila Nasir, Rahim Omar, Zarina Zainuddin dan Cemelia Natasha juga penampilan istimewa Dato’ Chef Ismail sebagai Imam Hussin.

Penonton RTM diajak mengikuti kisah watak utama bernama Cinta lakonan Sarah Hildebrand, seorang gadis cantik yang tinggal bersama ibunya di luar negara. Meskipun berada jauh di perantauan, Cinta berhubungan baik dengan neneknya yang berada di sebuah kampung di Negeri Sembilan. 

Drama Seindah Cinta Tv Okey

Takdir menentukan Cinta akhirnya pulang ke tanah air. Namun Cinta menghadapi kesukaran menyesuaikan diri dengan kehidupan di kampung. Nasibnya lebih malang apabila orang kampung menuduhnya berdua-duaan dengan Jali, seorang pemuda kampung di tepi sungai. 

Konflik timbul apabila harta Nenek Cinta perlu dibahagi melalui adat perpatih namun pakciknya tidak berpuas hati, kerana bahagiannya akan jadi sedikit. Sementara itu Jali memberi cincin tanda kepada ibu Cinta.

Sementara itu, Lina, ibu Cinta dan Cinta mencari diari arwah nenek yang hilang, kerana ia menjadi bukti harta pusaka mereka perlu dibahagi mengikut adat pepatih. Sementara itu Cinta perlu memulangkan cincin tanda kembali kepada Jali.

Cinta dan Jali semakin rapat kerana Jali banyak membantu Cinta di kampung. Dalam pada itu pak cik Cinta berterusan memaksa ibu Cinta untuk menjual tanah pusaka mereka.

Jali sentiasa berusaha membantu Cinta mencari diari arwah nenek Cinta yang masih hilang. Diari itu akhirnya dijumpai, namun isi kandungan diari lain daripada yang disangka. Lalu, itu mengundang konflik dalam keluarga Cinta.

Cinta mengesyaki bahawa sepupu dan pak ciknya telah mengubah kandungan diari arwah neneknya. Lalu Cinta, Jali dan Jdee, sepupu Cinta cuba menyeludup keluar diari itu dari rumah sepupu mereka.

Pak cik Cinta, ibu saudaranya serta ibu Cinta dipaksa oleh penjahat untuk menjual tanah pusaka demi melangsaikan hutan pakciknya yang gagal dibayar. Cinta dan keluarganya kemudiannya membuat keputusan untuk tidak menjual tanah adat mereka. Jali pula mendapat kerja di Kuala Lumpur dan bakal berhijrah untuk meninggalkan kampung.

Nek Ma mahu Jali melupakan Cinta dan menjodohkan Jali dengan gadis kampung pilihannya. Angah, mak cik Cinta pula menghadapi masalah kewangan dan berharap agar Ucu dapat menjual salah satu tanah mereka.

Jali cuba memenangi hati Cinta kembali walaupun dia sudah bergelar tunangan orang. Sementara itu seorang individu tiba-tiba muncul dan mengaku dia adik kepada arwah Nenek Cinta. Cinta berasa sedih dan memulangkan semua pemberian Jali setelah menerima kad kahwin Jali. Walaupun begitu Jali masih membantu Cinta menyiasat identiti ‘Tok Wan Nik’ demi untuk memenangi hati gadis itu semula. Lalu apakah kesudahannya? 

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, anda berpeluang menontonnya menerusi portal online, RTM Klik (rtmklik.rtm.gov.my) dan rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Legenda Puteri Bulan

Sinopsis LEGENDA PUTERI QASEH Lakonan Qasrina Karim, Yusri, Lisa Surihani

Syamsul Yusof | 17

Syamsul Yusof Akui Telah Berkahwin dengan Ira Kazar di Thailand