in ,

Sherina Munaf Sebagai ANGGINI dalam Filem WIRO SABLENG

Pelakon Indonesia, Sherina Munaf melahirkan rasa bersyukur kerana mendapat kepercayaan memainkan watak sebagai Anggini di dalam filem aksi, WIRO SABLENG: PENDEKAR KAPAK MAUT NAGA GENI 212. Selain itu beliau mengakui sudah cukup lama tak berlakon filem, sejak membintangi Petualangan Sherina.

Wiro Sableng Pendekar Kapak Maut Naga Geni

Pada mulanya Sherina Munaf mengakui bahawa dia tidak yakin berlakon di dalam filem terbitan Twentieth Century FOX dan Lifelike ini. Terutama apabila diberitahu, filem itu telah diusahakan oleh produksi Lifelike, yang menghasilkan filem-filem berkualiti sebelum ini.

“Awalnya sih enggak pede justeru. Aduh kayaknya enggak mungkin deh, ini bagus banget. Mending gue nonton dari pada nanti malah ngacauin kalau enggak benar mainnya.”

Walaupun tidak berlakon dalam masa yang lama, Sherina tidak menafikan terdapat daya tarikan istimewa yang membuatnya tidak dapat melarikan diri dari dunia filem. Dia juga membincangkan dengan Shelia Timothy sehingga akhirnya diberitahu tentang Anggini, salah seorang watak utama dalam filem Wiro Sableng.

“Jadi kaya nostalgia gitu, kerana pas masih kecil aku nonton sinetronnya. Watak Wiro Sableng dan Sinto Gendeng itu kuat banget sampai sekarang,” katanya.

Sherina mengakui bahawa dia tidak mahu membazirkan peluang yang telah diberikan kepadanya. Terutamanya apabila dia mengetahui nama-nama yang terlibat dan konsep-konsep yang dibentangkan dalam filem Wiro Sableng.

“Aku tahu bakal keren banget tapi ketika melihat lagi aku ngerasa bersyukur banget. Dan makasih banget mbak Lala atas kepercayaannya,” ungkapnya.

Selain Sherina Munaf, sederet pelakon ternama turut berlakon di filem Wiro Sableng Pendekar Kapak Maut Naga Geni 212. Filem arahan pengarah Angga dwimas Sasongko ini mula tayang di pawagam seluruh Malaysia pada 27 September 2018.

Wiro Sableng Pendekar Kapak Maut Naga Geni

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Teater TANAH AKHIRKU

Vino G. Bastian Menitis Airmata Selepas Menonton Filem WIRO SABLENG