in ,

Sekitar Sarapan Pagi JoHaRa Pagi ERA Bersama Rakan Media

Tahun 2016 merupakan tahun ke-5 Rancangan Sarapan Pagi ERA fm yang dikemudikan oleh Johan, Haniff dan Ray keudara. Berkat kesabaran dan kerjasama dari pelbagai pihak yang terlibat, JoHaRa telah berjaya menarik 2.6 juta pendengar setiap minggu.

Wakil-Wakil Media Yang Hadir Bersama Sarapan Pagi Johara

Seperti kebiasaan, para selebriti pastinya teruja apabila diundang untuk menjadi artis undangan di segmen Sarapan Pagi JoHaRa Pagi ERA bersama Johan, Haniff dan Ray. Inilah masanya untuk para pendengar menghiburkan diri dengan melayan celoteh pengemudi JoHaRa Pagi ERA bersama artis-artis kesayangan mereka. Kali ini, JoHaRa mengambil inisiatif bagi memberikan penghargaan kepada rakan- rakan media di meja hiburan yang banyak memberikan sokongan serta liputan sepanjang 5 tahun ERA fm bersiaran.

Menurut Pengurus Kanan Kandungan ERA fm Nazri Noran:

“Penghargaan ini dilaksanakan dalam bentuk menemubual para wartawan hiburan mengenai isu-isu dan gossip semasa mengenai artis-artis serta apa jua perkembangan hiburan terkini serta pengalaman mereka bekerja sebagai wartawan hiburan. Perlaksanaan ini adalah bertujuan untuk menaikkan martabat wartawan hiburan negara yang kadang kala menjadi penyumbang bagi kejayaan seseorang selebriti tanahair. Selain itu, pihak ERA fm turut mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak Yusuf Tayyub kerana menjadi penaja segmen JoHaRa Pagi ERA”

“Suasana pagi JoHaRa kali ini amat meriah apabila diserikan lagi oleh kehadiran para wartawan hiburan yang sangat ‘sporting’. Jutaan terima kasih kepada pihak media yang sentiasa menyokong segala aktiviti yang dilaksanakan oleh stesen ERA fm. Diharapkan agar aktiviti sebegini dapat merapatkan lagi hubungan silaturahim antara penyampai serta warga kerja ERA fm bersama para media di Malaysia.”

Rancangan Sarapan Pagi, JoHaRa Pagi ERA juga pernah dinobatkan beberapa anugerah di Malaysia seperti memenangi Anugerah Program Radio MeleTOP di Anugerah MeleTOP ERA untuk dua tahun berturut-turut (2014-2015), Segmen Radio Paling Digemari di Shout Award!

Pada tahun 2013, turut meraih anugerah Segmen Radio Paling Popular di Anugerah Lawak Warna pada tahun 2013 dan 2015.

Selain itu, penyampai ERA fm Johan juga pernah dianugerahkan sebagai Penyampai Radio Paling Popular untuk anugerah-anugerah seperti Anugerah Bintang Popular Berita Harian (2013 & 2014), dan Penyampai Radio MeleTOP di Anugerah MeleTOP ERA pada tahun 2015.

Kata Pengarah Yusuf Taiyoob Sdn Bhd, Dato’ Seri Yusuf Taiyoob:

“JoHaRa Pagi ERA merupakan sebuah segmen yang sangat popular di kalangan rakyat Malaysia. Sebagai penaja bagi segmen ini, pihak kami berharap agar Pati Buah Delima Yusuf Taiyoob akan menambat hati dan jiwa pendengar ERA fm sama seperti pendengar jatuh cinta kepada pengemudi rancangan sarapan pagi JoHaRa iaitu Johan, Haniff dan Ray. Selain itu, kerjasama yang diberikan oleh pihak Astro Radio turut membuatkan kami ingin melaksanakan sesuatu yang lebih mesra dan santai dengan mengadakan sesi sarapan pada hari ini bersama teman-teman media selaku pihak yang memainkan peranan menyokong kejayaan JoHaRa Pagi ERA.”

Menerusi Rancangan Sarapan Pagi JoHaRa Pagi ERA, terdapat beberapa segmen yang memainkan peranan penting bagi menjayakan rancangan tersebut. Antaranya adalah Sketsa JoHaRa, Spontan ERA, Teka Lagu ERA dan Gosip Mossip Mak Jemah!

Bagi segmen Spontan ERA, segmen ini dibawakan khas dari sebuah program TV ke radio. Anda boleh bermain 3 permainan bersama JoHaRa – Pantun Dua Kerat, Soal-Menyoal dan Ayat Penyata. Manakala, bagi segmen sketsa JoHaRa pula masa untuk pendengar memberikan idea yang lucu untuk JoHaRa lakonkan semula melalui corong radio.

Bagi pendengar yang ingin mendengarkan celoteh JoHaRa Pagi ERA, boleh dengarkan mereka di frekuensi 103.3 dan ikuti segala aktiviti JoHaRa di laman sosial ERA fm di Twitter, Facebook dan Instagram!

Wartawan Hiburan Yang Sempai Menyanyi Dan Berhibur Bersama

Sesi Temubual Johara Bersama Pengarah Yusuf Taiyoob

Sesi Temubual Wartawan Bersama Johara Mengenai Gosip Mahupun Cerita-Cerita Hiburan Terkini

Ray

Sesi Bergambar  Johara Dan Media Yang Hadir Sebagai Kenangan

Kelihatan Rakan Media Sedang Kusyuk Melayan Celoteh Johara Di Teh Tarik Place, Nu Sentral

Johara Pagi Era Yang Sentiasa Menceriakan Suasana

Johara

Haniff Hamzah

Johan

Hanie Soraya Menyampaikan Beberapak Lagu Popularnya

Hanie Soraya Turut Memeriahkan Sesi Sarapan Pagi Johara Bersama Rakan Media

Celoteh Johara Pagi Era Sememangnya Tidak Kering Gusi!

Dari Kiri -  Nazri Noran (Pengurus Kanan Kandungan Era Fm), Haniff, Lisa (Bahagian Penjualan Astro Radio), Dato' Seri Yusuf Taiyoob (Pengarah Yusuf Taiyoob), Johan, Datuk Jake Abdullah(Ceo Astro Radio),Ray

Antara Media Yang Menunjukkan Bakat Nyanyian Bersam Johara

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey – HAIL, CAESAR!

Spotify Reveals What The World Is Listening To On Chinese New Year