in

Sekitar Majlis Penyampaian Hadiah Kuiz Dokumentari Syahadah

Majlis penyampaian hadiah Kuiz Syahadah Musim Ke-11 berlangsung meriah di Lobi Wisma Berita, Angkasapuri, hari ini.

Pemenang utama kuiz utama, Puan Mazeyah Binti Mohamad Saman dari Alor Setar, Kedah yang menerima pakej Umrah bernilai RM14,000.00 untuk 2 orang. Manakala tempat kedua dimenangi oleh Encik Saadullah Bin Abu Mat Suaud dari Teluk Intan, Perak yang menerima hadiah pakej percutian ke Korea untuk 2 orang bernilai RM7,000.00. Tempat ketiga dimenangi oleh Encik Ismail Bin Hussin dari Sg.Besar Selangor yang menerima hadiah wang tunai RM1500.00 dan tempat keempat dimenangi oleh Encik Ariff Bin [email protected] dari Kedah juga menerima wang tunai RM1,500.00.

Penyampaian Hadiah Syahadah Ke-11

Majlis Penyampaian Hadiah Kuiz Dokumentari Syahadah Musim Ke-11 di Angkasapuri

Selain itu, lima orang pemenang utama saguhati produk tajaan Serai Mas bernilai RM200.00 setiap seorang. Bagi pemenang kuiz mingguan mengikut setiap episod masing-masing menerima hadiah telefon pintar Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Tab 4, dan produk jus Hidayah Gold Pluss Collagen tajaan Serai Mas Herbs Trading.

Hadiah disampaikan oleh YBhg. Dato’ Adilah Shek Omar, Timbalan Ketua Pengarah Penyiaran (Strategik) dan Puan Marlinda Jasrizal, Pengurus Serai Mas Herbs Trading.

Program Syahadah sebuah dokumentari terbitan Unit Majalah dan Dokumentari RTM telah bersiaran setiap hari sepanjang Ramadan di TV1 (Bahasa Melayu) bermula 6 Jun hingga 5 Julai 2016, pukul 6.30 petang. Sementara di TV2 (Bahasa Inggeris) pula mulai 7 Jun hingga 6 Julai 2016 setiap Isnin hingga Ahad, pukul 7.00 petang. Syahadah turut disiarkan menerusi TVi (Bahasa Melayu) mulai 6 Jun hingga 5 Julai 2016, pukul 8.00 malam.

Syahadah 2016 memfokuskan kejayaan umat Islam di peringkat global dan memaparkan jalinan ukhwah Islamiah bagi membentuk komuniti Islam yang kuat. Fokus Syahadah tahun ini adalah Asimilasi Islam di Korea dan masyarakat Islam di Bosnia Herzegovina.

Syahadah 2016 menampilkan empat orang penerbit iaitu Rosli Nordin dan Mohd Jasmaidy Mat Aroff, episod di Bosnia Herzegovina manakala Zadil Hayat Arsad dan Faizal Said, episod di Korea Selatan.

Pemenang Hadiah Utama Ditemubual Wartawan Berita Rtm

Pemenang Bergambar Bersama Vip Yang Hadir

Dato Adilah Shek Omar Dan Penaja Bergambar Bersama Pemenang

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Poster & Treler JACK REACHER: NEVER GO BACK Lakonan Tom Cruise

Single SAKIT Taruhan Terbaru IAMNEETA