in ,

Pengarah drama AKU YANG KAU GELAR ISTERI Kecewa Babak Cucuk Kemaluan Dipotong

Pengarah drama Aku Yang Kau Gelar Isteri, Shuhaimi Lua Abdullah masih tidak dapat menahan kecewa apabila beberapa babak menyeramkan dalam drama tersebut dipotong pihak penyiar didakwa tidak bersesuaian tayangan menerusi televisyen.

Shuhaimi kecewa kerana adegan babak seram yang dipotong itu melibatkan masa, kos dan komitmen pelakon untuk menghidupkan jalan cerita drama tersebut.

“Pada saya, apabila beberapa babak seram itu dipotong, tindakan sebegitu boleh menyebabkan penonton tidak memahami jalan cerita dan menimbulkan tanda tanya.

“Contohnya pada malam tadi, adegan muntah berdarah oleh pelakon Nadia Brian juga dipotong sepenuhnya dan sedikit sebanyak mengganggu jalan cerita drama itu,” ujarnya.

Pengarah Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri Kecewa Babak Cucuk Kemaluan Dipotong

Menurut Shuhaimi, ketika berbincang dengan pihak stesen iaitu TV3, kandungan adegan-adegan tersebut telah dibincangkan sekali gus memberikan keyakinan kepada pihak produksi bahawa stesen televisyen telah memberi kelulusan sepenuhnya untuk siaran.

“Tiba-tiba saya dimaklumkan terdapat adegan yang perlu dipotong sepenuhnya. Bagi saya, apabila bercakap tentang drama seram, perlu ada adegan menyeramkan.

“Kalau tidak, genre cerita itu akan berubah menjadi drama air mata!,” kata Shuhaimi.

Bagaimanapun, Shuhaimi berkata adegan yang dipotong tersebut boleh ditonton secara penuh menerusi portal penstriman iQiyi Malaysia.

Sementara itu, salah seorang pelakonnya, Nadia Brian juga berasa terkilan kerana beberapa babak penting yang sepatutnya menjadi penguat jalan cerita dipotong.

“Babak saya ketika terkena buatan orang sehingga mengeluarkan benang dari mulut pun dipotong.

“Pelik juga kenapa babak yang penting sebegitu dipotong oleh stesen televisyen. Risau juga terganggu jalan ceritanya, takut penonton tak faham,” katanya.

Pengarah Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri Kecewa Babak Cucuk Kemaluan Dipotong

Suara Nadia Jadi ‘Abang-Abang’

Jelas pelakon yang membawa watak Raihana itu, babak dia menarik benang dari dalam mulut antara adegan yang paling sukar dilakukan.

“Susah nak buat babak tersebut tetapi tak mengapalah, mungkin mereka ada alasan tersendiri. Semasa mula-mula baca skrip, bulu roma saya meremang.

“Tahniah kepada pasukan produksi kerana berjaya menyiapkan adegan tersebut. Alhamdulillah kita berjaya dapat habiskan naskah ini.

“Walaupun adegan dibuang, tak mengapalah mesti ada sebab yang muhasabah. Setidak-tidaknya saya tahu tahap lakonan saya. Saya boleh buat untuk lakonan walaupun tekak sakit, hilang suara dan paling teruk suara bertukar jadi ‘abang-abang’,” jelas Nadia.

Untuk masa akan datang, Nadia berharap pihak stesen dapat mempertimbangkan untuk menyiarkan lebih banyak adegan sebegitu. Kalau perlu, buat slot khas untuk drama mengikut klasifikasi sama ada 18 tahun ke atas,” ujarnya lagi.

Terdahulu, pengarah drama berkenaan turut meluahkan rasa terkilan apabila babak bomoh wanita, Cik Embun lakonan Lana Nodin mencucuk kemaluan watak lakonan Sharifah Sakinah juga turut dipotong.

Drama bersiri Aku Yang Kau Gelar Isteri menggantikan Takdir Yang Tertulis disiarkan menerusi TV3, Isnin hingga Khami pukul 10 malam. – K! ONLINE

*Sumber: Kosmo!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Trending Viral Hiasan | 11

Rangka Manusia Tertua Berusia 11,000 Tahun, ‘Perak Man’ Kini Miliki Wajah

Erul Samah | 12

Raja Komen Malaysia Semakin Kuat Melangkah, Erul Samah TAK BISA Mengalah