in ,

One Forteen Menang di World of Performing Art 2013 di Los Angeles

Rasanya tak terlewat lagi untuk Budiey ucapkan tahniah buat Rizu atau kini dikenali dengan nama One Forteen yang telah berjaya membawa pulang dua buah medal emas (dolf medal) di World of Performing Art 2013 yang telah berlangsung di Los Angeles awal Ramadan lalu.

Dengan menyampaikan tiga buah lagu Inggeris dan sebuah lagu Melayu di Pertandingan World Of Performing Art, Los Angeles telah memberi tuah apabila berjaya meraih dua pingat emas, dua perak dan dua gangsa seterusnya mengharumkan nama Malaysia di peringkat antarabangsa. Good job!

One-Forteen

Berbekalkan kecekalan dan cintanya terhadap dunia nyanyian, One yang merupakan salah seorang ahli kumpulan Forteen itu mencabar diri untuk menghadiri uji bakat dan sama sekali tidak menyangka mampu menyumbang sesuatu untuk negara.

“Rendah diri dan takut adalah dua rasa yang berkecamuk pada awalnya, namun saya sematkan dalam hati yang saya perlu berjaya”

Tahniah Rizu. Jom ikuti temubual eksklusif Budiey bersama Rizu… eh.. One Forteen!

Rizu Wan One Forteen

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Trailer Filem KL Gangster 2 Sungguh Ohsem

Maya Karin 2020 | 16

Demi Melestarikan Alam Sekitar, Maya Karin Menyokong Kempen Anti-Sampah