in

Kisah Lagenda Bawang Merah Bawang Puteh Versi Lelaki Dalam Merah Putih

Anda telah mendengar kisah Lagenda Bawang Merah Bawang Puteh, anda telah menonton pelbagai versi siri drama mengenai Bawang Merah dan Bawang Puteh termasuk dalam versi Indonesia.

Kesemua cerita-cerita tersebut rata-rata mengenai penganiayaan dan perselisihan antara dua orang adik-beradik tiri wanita. Tetapi pernahkah anda mendengar kisah Merah dan Puteh tetapi berkisarkan pergolakan antara adik-beradik tiri lelaki?

Inilah kelainan yang cuba dipaparkan dalam slot Lagenda kali ini yang bakal tampil dengan satu lagi siri baru berjudul “Merah Puteh”. Siri ini menampilkan satu lagi versi moden yang diadaptasi dari filem lagenda dan dimodenkan bagi menepati citarasa penonton masa kini.    

Drama Merah Puteh menampilkan pelakon-pelakon hebat dan baru seperti Ellyas, Zahiril Adzim, Dira Abu Zahar, Tania Zainal dan Nadia Aqilah yang membintangi siri ini.

Poster Drama Merah Putih

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Fazura Nafi Kahwin

Drama Roda-Roda KL Lakonan Serina Redzuawan, Jalaluddin Hassan, Memey Suhaiza