in ,

Gambar Mamat Sepah Berkepit Bersama Kekasih

Semasa Budiey hadir buat liputan di Anugerah Lawak Warna yang lalu, Budiey ada bertemu dengan Mamat Sepah. Lama betul tak jumpa dia. Ternyata Mamat Sepah tak lokek untuk say hi. Masih ramah dan bersamanya seorang gadis yang ayu sekali. Tentu sekali girl friend terbarunya. Siapakah gerangannya?

[dropcap]S[/dropcap]elepas putus cinta dengan pelakon Rafidah Ibrahim (Fida), pelawak Mamat (Sepah) mengakui sudah menemui pengganti dan kini sedang menjalin hubungan dengan seorang pelajar Management and Science University (MSU) bernama Nurul Syafiqa Zakaria, 23.

mamat sepah

Mamat atau nama sebenarnya, Mohd Noor Murad, berkata, hubungan cinta dengan pelajar yang mengambil jurusan Ijazah Sarjana Muda Perniagaan Antarabangsa itu mula dijalinkan pada setahun lalu.

“Kami berkenalan ketika nama saya jatuh gara-gara kontroversi, bukan ketika hidup senang. Kerana Syafiqa juga, saya mendapat semangat baharu untuk teruskan kerjaya di bidang seni ini. Alhamdulillah, dia merupakan orang yang sangat istimewa selepas keluarga saya.”

Tambah Mamat, dia juga mahu memperisterikan Syafiqa secepat mungkin namun perlu menghormati masa dan pelajaran waniata itu yang perlu diselesaikan dahulu sebelum meneruskan harat untuk berumah tangga.

Pada acara Anugerah Lawak Warna yang berlangsung pada Jumaat lalu di Istana Budaya, Mamat buat pertama kalinya mendedahkan Syafiqa kepada umum.

Sementara itu, ditanya mengenai perkembangan karier seninya, kata Mamat dia kini sedang mula mengukuhkan semula kerjaya yang pernah jatuh seketika terutamanya ketika dilanda kontroversi hubungan cintanya dengan Fida serta perpecahan kumpulan Sepah sekitar tahun 2011.

Bagaimanapun, Mamat berkata dia mahu memandang ke hadapan dan enggan mengingati kenangan lalu agar lebih positif dalam kerjayanya.

Malah Mamat kini cukup berbangga apabila melihat rakan-rakannya daripada kumpulan Sepah iaitu Jepp dan Shuib berjaya di bidang seni lawak.

“Dahulu saya yang tubuhkan Sepah dan apabila kami membuat haluan masing-masing, saya berharap sangat agar salah seorang daripada kami dapat mengharumkan nama Sepah. Dan kini saya dapat lihat kejayaan Jepp dan Shuib. Sikit pun saya tidak cemburu,malah berbangga dengan mereka. Sekarang ini saya pula mahu mengukuhkan kerjaya saya. Moga para peminat menerima saya dalam industri komedi tempatan ini.”- Sumber artikel: Mstar Online & Gambar dari Budiey

Apa yang Budiey harapkan semoga jodoh Mamat Sepah dan kekasih barunya ini berkekalan la kan.

Mamat Sepah & Kekasih

Mamat Sepah & Kekasih

Mamat Sepah & Kekasih

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

YUSOF HASLAM

Datuk Yusof Haslam Selamat Jalani Pembedahan Laser

Gambar Menarik Konsert Linkin Park Living Things di Malaysia