in ,

Gambar Dr Noor Hisham Digunakan Scammer, Ini Satu Manipulasi & Bahaya

Jika minggu lalu kita ada berbicara mengenai gambar Dr Amalina digunakan untuk promosi ubat kencing manis di Whatsapp, kali ini giliran Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah pula menjadi mangsa seterusnya.

Ia susulan penggunaaan gambarnya yang disenaraikan sebagai salah seorang ahli lembaga di sebuah syarikat perlombongan yang dikenali sebagai Kashi Mining pada semalam.

Netizen Berang Gambar Dr Noor Hisham Digunakan Scammer

Perkara itu dimaklumkan sendiri oleh Dr Noor Hisham di akaun media sosialnya yang menjelaskan penggunaan gambarnya dan menyenaraikan beliau sebagai COO syarikat dan nama Aidan Razif itu adalah tidak benar.

Netizen Berang Gambar Dr Noor Hisham Digunakan Scammer

Manipulasi dan Bahaya

Penjelasan daripada Dr Noor Hisham yang dibuat malam semalam itu menerima reaksi pelbagai daripada netizen dan telah dikongsikan sehingga 480 kali sehingga pagi ini.

Rata-rata netizen yang meninggalkan komen di hantaran tersebut juga berang dengan tindakan yang digunakan scammer tersebut yang cuba untuk memanipulasi orang ramai dengan menggunakan identiti antara individu terkenal di negara kita ketika ini.

Semakan kami untuk mengakses laman sesawang tersebut pada pagi ini bagaimanapun tidak berjaya apabila notis 509 Bandwidth Limit Exceeded.

Bagaimanapun laporan New Straits Times pada semalam melaporkan syarikat itu memperkenalkan diri mereka sebagai syarikat perlombongan batu permata dan memiliki lombong mereka sendiri mereka di Afrika.

Syarikat yang beralamat Jalan Patau-Patau, Labuan itu juga mendakwa mereka adalah syarikat yang pernah memenangi anugerah dan turut menggunakan gambar individu lain dari Malaysia untuk memperdayakan orang ramai.

Netizen Berang Gambar Dr Noor Hisham Digunakan Scammer
Netizen Berang Gambar Dr Noor Hisham Digunakan Scammer
Sumber: Vocket

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Fiza Frizzy Gaya Gambar Hiasan | 16

Aktiviti Skuba di Pulau Terkenal Malaysia Dalam AURA AKUATIK

Umbrella | 17

Hampir 10 Tahun Tak Rakam Lagu, Umbrella Lancar Single Terbaharu HILANG