in

Filem ELIZABETHTOWN Lakonan Orlando Bloom & Kristen Dunst

Menampilkan gandingan mantap pelakon utama Orlando Bloom dan Kirsten Dunst sebagai watak utama, Radio Televisyen Malaysia (RTM) menghidangkan tayangan filem romantik komedi arahan Cameron Crowe bertajuk “Elizabethtown” mengisi slot English Blockbuster pada 15 Ogos ini, pukul 9.30 malam menerusi saluran TV2.

Poster Filem ElizabthtownFilem ELIZABETHTOWN Lakonan Orlando Bloom dan Kristen Dunst Pada 15 Ogos Ini di TV2

Turut dibintangi oleh Susan Sarandon (Hollie Baylor), Alec Baldwin (Phil DeVoss), Bruce McGill (Bill Banyon), dan Judy Greer (Heather Baylor), menariknya filem ini membawa penonton mengikuti kisah Drew Baylor, seorang pereka untuk sebuah syarikat kasut. Kisah malang dalam hidupnya bermula bila rekaan terbaharunya yang dianggap sebagai pencapaian yang hebat dalam hidupnya ternyata mempunyai kecacatan. Ianya sekaligus mengakibatkan syarikatnya kerugian 972 juta untuk memperbetulkan keadaan. Drew dimalukan oleh bosnya dan dibuang kerja.

Kecewa dengan krisis kerjanya ditambah pula perpisahan dengan teman wanitanya Ellen membuatkan dia merancang untuk membunuh diri. Namun panggilan kakaknya Heather yang memberitahu bapa mereka telah meninggal dunia ketika melawat keluarga di Elizabethtown, Kentucky telah menyelamatkannya. Ketika ibunya Hollie enggan pergi, dan berlaku pertikaian antara dia dan seluruh Baylors Kentucky, Drew menawarkan diri menuntut mayat ayahnya.

Dalam penerbangan ke Kentucky, Drew bertemu Claire, seorang pramugari yang optimis dan baik yang memberinya tempat duduk di kelas pertama, kerana pesawat itu kosong. Claire banyak memberikan panduan dan sedaya upaya membantu Drew yang sedang kesedihan.

Apabila dia sampai ke Elizabethtown, Drew dikelilingi oleh keluarga, dan dia membuat perkiraan untuk pembakaran mayat seperti permintaan ibunya, walaupun menerima bantahan ahli keluarga yang lain. Semasa menginap di hotel, di mana majlis perkahwinan diadakan, Drew memanggil ibu dan kakaknya, juga bekas teman wanitanya. Akhirnya, dia memanggil Claire, dan mereka berdua berbual panjang. Dia turut mencadangkan mereka bertemu sebelum dia terpaksa berlepas ke Hawaii.

Drew datang untuk mengetahui punca kematian bapanya, dan semasa dia melawat Mak Cik Dora, bapa saudaranya Bill menyatakan sesuatu. Drew menyedari bahawa dia tidak memberikan saman itu ke mayat untuk dikebumikan, dan mempunyai pemikiran kedua mengenai prosedur itu. Dia bergegas untuk menghentikan pembakaran mayat tetapi sudah terlambat dan diberi abu bapanya.

Claire kembali dari penerbangannya dan tanpa disangka-sangka bertemu dengan Drew di hotelnya. Mereka menghabiskan masa bersama, tetapi apabila Claire berterus-terang dia menyintai lelaki itu sebaliknya Drew membalas dengan menyesal bahawa dia gagal dalam hidupnya, mengakui mahu bunuh diri. Claire sediah dan meninggalkan Drew sendiri.

Hollie dan Heather tiba untuk membantu Drew. Ketika itu Claire tiba dan memberitahu Drew untuk mengambil satu perjalanan terakhir dengan bapanya, memberinya peta dengan perhentian khas untuk membuat perjalanan. Drew mengikuti peta rumah, menyebarkan abu ayahnya di tapak-tapak yang tidak dapat dilupakan sehingga peta memberikannya pilihan; sama ada ikut halaman rumah, atau ikuti arahan baru.

Dia kemudiannya memilih yang terakhir, yang membawa dia ke pameran bandar kecil, di mana dia bertemu dengan Claire yang sedia menunggunya. Adakah cinta mereka bersatu?

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, mereka berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Video Comel Fasha Sandha Menari Despacito Trending di Youtube Malaysia

Pak Engku Kuzie Catering Meninggal Dunia