in ,

Dato’ Sri Eizlan Yusof & Natasha Rosa Boudville Selamat Bernikah

Setelah seminggu ‘wajah kesayangan’ Kolonel Bersekutu (PA) Dato’ Sri Eizlan Yusof dirahsiakan daripada peminat dan media, akhirnya wajah misteri gadis jelita berusia 29 tahun yang berjaya membuka pintu hati beliau menjadi tatapan umum, sebentar tadi.

Pelakon kacak itu sah bergelar suami kepada Natasha Rosa Boudville dengan sekali lafaz dalam majlis penuh istiadat yang cukup meriah di The Glass Suite, Boraombak, Marina Putrajaya, tepat jam 3.28 petang tadi.

Pasangan itu dinikahkan Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah (Jawi) Persekutuan, Kolonel Bersekutu (PA) Tuan Haji Mohd Ajib Ismail dengan disaksikan hampir 100 tetamu termasuk ahli keluarga, rakan-rakan terdekat dan para pegawai tetap serta bersekutu Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM).

Dato' Sri Eizlan Yusof &Amp; Natasha Rosa Boudville Selamat Bernikah

Natasha menerima mas kahwin RM80 dan sebentuk cincin berlian, selain wang hantaran berjumlah RM12,121.90.

Gadis berketurunan Serani yang memeluk Islam pada Ogos tahun lalu itu, turut menerima tujuh dulang hantaran berbalas lima dulang daripada pihak lelaki.

Sebelum upacara akad nikah, Eizlan diarak menyeberangi tasik Marina Putrajaya menaiki bot APM diiringi beberapa pegawai tertinggi dan bersekutu APM.

Selain itu, majlis turut diserikan dengan upacara berbalas pantun dari kedua-dua pihak sebagai sebahagian daripada kemeriahan adat tradisi Melayu dalam perkahwinan.

Dato' Sri Eizlan Yusof &Amp; Natasha Rosa Boudville Selamat Bernikah

“Sejujurnya banyak elemen kejutan yang dirahsiakan dari saya sendiri tetapi disediakan rakan-rakan strategik dalam menjayakan majlis pada hari ini.

“Saya sangat terharu dengan sokongan mereka yang sudi menjadikan majlis pada hari ini sangat meriah,”

– Dato’ Sri Eizlan Yusof

Terutamanya kepada CDERT Ohhsem Network, Global Ikhwan Sdn Bhd Holding (GISB), BoraOmbak Putrajaya, CST Production, MAROZ Tailoring Sdn Bhd dan Melur Putih.

Tidak lupa juga kepada Koperasi Al Najah, Glambooth.my, Missora Voi Bridal, Lajen, ZaMoA, HennaByDyana, Bollywood Rental by NF, Qiszar dan banyak lagi.

“Masing-masing memainkan peranan mereka bagi memastikan setiap majlis pada hari ini sehingga Sabtu ini, berjalan lancar,”

– Dato’ Sri Eizlan Yusof

Majlis resepsi pasangan ini bakal diadakan pada esok, 13 Disember 2019 di Ballroom, Boraombak Marina Putrajaya bermula jam 8.30 malam.

Pada malam resepsi, Eizlan dan Natasha bakal diberi penghormatan istiadat penuh APM antaranya perarakan ‘sword bearer’ (Silang Pedang) oleh barisan pegawai bersekutu APM, pancaragam ‘bagpipe’ dan persembahan pancaragam APM.

Antara tetamu yang dijangka hadir ialah Kerabat Diraja, selain barisan pegawai tertinggi dari APM, Angkatan Tentera Malaysia, Tentera Laut Diraja Malaysia, Paskal, Polis Diraja Malaysia, RELA Malaysia, pemimpin negara dan tokoh industri.

Majlis perkahwinan Eizlan dan Natasha juga dianggap sebagai ‘Wedding of the Year 2019’ kerana berlangsung sejak semalam selama empat hari berturut-turut yang menelan kos lebih RM 1 juta, bermula dengan Malam Berinai bertemakan Bollywood di Vila GISB, Presint 16, Putrajaya, semalam.

Majlis terakhir pasangan ini akan berlangsung pada hari ke-empat yakni pada Sabtu, 14 Disember 2018 jam 8.30 malam di Boraombak, Marina Putrajaya, bagi meraikan rakan-rakan penaja strategik, APM dan rakan-rakan media yang banyak memberi sokongan padu selama majlis berlangsung.

Dato' Sri Eizlan Yusof &Amp; Natasha Rosa Boudville Selamat Bernikah Dato' Sri Eizlan Yusof &Amp; Natasha Rosa Boudville Selamat Bernikah Dato' Sri Eizlan Yusof &Amp; Natasha Rosa Boudville Selamat Bernikah

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Khai Bahar | 17

Air Mata Khai Bahar dalam Video Muzik RATUKU

Aziz Harun | 18

Janji Aziz Harun Dalam KEMBALI