in

Buatan Orang dan Chef Mana Yang Sihir Chef Wan?

Kecoh juga bila Budiey dengar cerita Chef Wan kena ‘buatan’ dan khabarnya yang buat tu adalah seorang chef lelaki yang bekerja dalam bidang yang sama dengan Chef Wan…. tapi alhamdulilah lah sekarang dah beransur pulih katanya. Sekarang ni, Chef Wan masih menjalani rawatan secara berperingkat.

Sebelum ini, Chef Wan mengalami gangguan sebelah malam, kakinya sakit macam terkena cucukan jarum. Sebenarnya, sihir tu dah ada sejak 2 tahun lalu. 

Chef Wan katanya tak nak maafkan orang yang buat sihir tu selagi orang tu tak datang minta maaf. Walaupun mengesyaki seseorang, Chef Wan tak mahu tuduh siapa yang menjadi dalang dan menyiarkan nama kepada media. Mungkin ada chef lain yang dengki dan cemburu dengan kejayaan dan berniat untuk menutup periuk nasi Chef Wan sehingga mahu membinasakan dirinya dan familinya. Namun, chef yang mana satu, tak boleh diceritakan. Itu hanya kemungkinan. Hanya Tuhan yang tahu. Itu menurut seorang ustaz yang merawat Chef Wan.

“Kalau benar orang tu tak puas hati dengan saya, saya harap sangat dia datang bertemu dengan saya dan cakap apa yang dia tak puas hati. Luahkan apa yang tak puas hati. Dia buat camni macam pengecut dan penakut. Saya hanya nak tahu kenapa dia sanggup buat macam ni!”

Apa yang berlaku ada hikmahnya dan menjadi pengajaran buat semua orang. Setinggi-tinggi tupai melompat akhirnya jatuh juga ke tanah.

Baru-baru ini, Chef Wan dianugerahkan Anugerah Ahli Mangku Nogoro Pakubuwono yang memberi gelaran Yang Berhormat daripada Raja Majapahit sempena ulang tahun ke-4 pertabalan raja berkenaan.

Tahniah Budiey ucapkan. Semoga Chef Wan tabah menghadapi liku-liku kehidupan di dunia yang fana ini.

[tags]chef wan kena sihir, susuk, cara pasang susuk, cara sihir, alamat bomoh, santau, histeria, filem, chef wan, resepi, koleksi chef wan, gambar chef, celebrity nosejobe, curl butt, hillary duff plastic surgery, liposuction, rhinoplasty, thailand plastic surgery, tyra banks, album sampai syurga, laki maya karin, datuk s fasha sandha[/tags]

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. I’ve gone thru da same thing abt 2 years ago .. Mula2 x nk prcaya sgt msa p ‘brubat’ but then bila dpt ptunjuk drp-NYA slepas solat hajat 7 hari brturut2 .. Alhmdulillah .. kbenaran trserlah .. dengki psl biz.

    Apa2 pun kna yakin 100% dgn kkuasaan n kbesaran Allah swt.. Ssungguhnya Allah swt MAHA BRKUASA ATAS STIAP KJADIAN YG BRLAKU D ANTARA LANGIT & BUMI .. Stiap prbuatan baik @ jahat ttap akn mnerima balasan samada besar @ kecik .. cepat @ lmbat .. yg pnting .. prtingkatkn lgi ibadah kita kpd-NYA.. SUBHANALLAH .. ALLAHUAKBAR!

  2. yeke honeybee? uhhh dasyatnye….my dad pun kena last april…=( sebuln x g keje…i ulang alik je dr umh ke hospital…tub2 dpt tau rupenye sihir…ya ALLAH kau hukumlah manusia yg bersekutu ngn syaitan nie…Pada chef wan bnykkn solat hajat dan bacaan yassin…InsyaALLAH ALLAH akan memberi petunjuk…alaaa org yg byk hasad dengki ni x kekal lame la…balasan dunia + akhirat,….ALLAH byr cash jek tau… =) 😛

  3. Sabar jer lah chef……………memang kat dunia nie banyak yang memiliki PHD. Kalo org senang sikit, mulalah cemburu banyak. Ntah apa-apalah manusia sekarang nie. Kalo mcm nie punya mentaliti, memang susahlah nak bersaing ngan orang barat.

    Insya allah chef akan sembuh.

    Amin

  4. (T_T) astagfirullah…kpd chef wan bsabar,byk kn doa n ibadat,kuatkn Iman n maafkn mrk yg melakukn ini Biarlah Allh SWT yg membalas segala perbuatan mrk nnt.Mgkn krn kita jg penah melukakan perasaan mrk dgn x sengaja/sedar (anngapla semua yg tjd ada hikmahny).InsyaAllh stp pyakit ada ubatny…
    Terkenang kisah arwah Sudir.Al-Fatihah.

  5. Btul Nana .. mula ingatkn sakit biasa je, but bla blk raya tu my mum tgok I mcm ‘smacam’ je .. ye lah, dh anak dia kan.. My mum bwa p brubat kt kmpung .. mula2 angguk je msa ‘bomoh’ tu ckp .. tkut my mum kecik hati klau I ‘x prcaya’ .. but thn bila 3 ‘bomoh’ brlainan ckp da same thing .. ‘kaitan dgn kerja’ n guna ‘kuasa kuat’- cara h**du!.. Tu yg I ingat2 lik kjadian sblum sakit n trus wat solat hajat .. mnta kesahihan n ptunjuk drp Allah swt . ‘Setan’ tu nk I x dpt rezeki n x dpt jodoh. Mula2 mmg trduduk n lemah bla dgr cmtu, but then ada sorang pkcik tua ni (x bomoh tu) ckp .. +-“Yakinlah pd diri klau org ckp psl kuasa lain kuat .. KUASA ALLAH SWT tu lah yg PALING KUAT!” Tu yg bgi I smangat wat solat hajt 7 hari brturut.3x mimpi.. last skali mmg nmpk rupa org tu.. Alhmdulillah bla blk KL lik dpt brita yg org tu kna vss dgn MAS!! 🙂

  6. SEMUA PENYAKIT DATANGNYA DARI ALLAH DAN PADANYA JUGA KITA MINTA PENAWAR..BANYAKKAN BERDOA DAN SABAR DIATAS SEGALA DUGAAN YG DATANG. INSAYALLAH
    KEPADA CHEF..BERSABAR DAN BERDOA AGAR CEPAT SEMBUH. PERCAYALAH ALLAH SENTIASA DISAMPING KITA.

  7. hmmm dasyat sungguh yek honeybee,na x fhm naper la owg terlalu ikutkn nafsu syaitan….aper gune nye berdendam nie…nntkn mkn diri sendiri gak kan? my dad skit teruk sgt mse tu…bygknlah my mum uruskn dia kt hospitl…i tpkse amik alih tugas kt umh…huhuhu tension sgt2..tp ALHAMDULLILAh..ALLAh maha berkuasa…lama2 tau gak saper punye angkara…x lain x bukan sedara mara sndiri jek…sampai aty kan ? isk isk isk x baek punye…xyh la nk wt2 owg nie… Kalo x puas hati jumpe jek dpn2…lebih sng 🙂

  8. wallahualam nana… i x de usik pun hal dia .. ntah apahal dia nk dengki pun x tau lah.. dh rasa dia tu bgus sgt stakat keje stewrdss .. klau umur muda tu ok lah .. tpi msa tu umur dia pun dh 39 thun!! Ptut fikir waras lh dah tua cmtu, tpi ada ke leh call my ofis n siap tanya “Knapa ofis u pkai PRIVATE NUMBER’?” .. I jawab normal lh certain ofis klau call kuar private number .. dia still nk argue psl tu .. lawak tul! Alhmdllah lpas tu dia kna vss.. x kn umur dh msuk 40 jdi stwdss lagi kn?? Alhmdllah apa yg dia nk wat kat I psl X DE REZEKI tu Allah swt dh ‘pulangkn’ kt dia.. Ssah nk cakp psl hati perut org ni, nana.. kdg2 kita wat baik kt dia.. alih2 kita lak yg jdi buruk! Msa hnybee nk cari keje dlu, hnybee pnh pnjm duit spupu RM50 .. kecoh smpai kt my mum kt kmpung, tpi yg dia pnjam RM200 drp I dia x ingat lak!

    Alhmdllh ur dad dh sihat .. InsyaAllah .. lmbat laun mereka akn trima gak pmbalasn yg stimpal drp-NYA .. samada d dunia @ akhirat. Kita sma2 bringat je lah ek.. Smpaikn salam buat kluarga Nana .. smoga kian tabah

  9. owh yeker? astagfirullah….teruknye kan…hmmm makin tua sepatutnye makin matang dan professional…xpela…ALLAH tu akan balas…yup i will send ur regads to my fmily….skang ALHAMDULLILAH my dad da sembuh 100%..harap2 xde owg yg dengki lagi… =) u too take cre ya… 🙂

  10. ini nak komen pasal chef wan ker pasal sihir. kihh..kihh… tajuk baru luahan nana and honeybee….kaw..kaw…kelakar la diaorg buddey

  11. Kalaulah org yg m`aniayakan Pak Wan tak dtg minta maaf, maafkanlah dia seikhlasnya. Sebab Nabi pun ampunkan umatnya kan. Apa yg penting, Pak Wan terus b`doa. Semoga Allah m`buka hatinya & biarkan Allah yg m`balas sgl p`buatannya itu. Sama ada di dunia @ di akhirat.

  12. there is no such thing as buatan orang

    no such things as santau

    stop lying. its all fantasy. can someone proof to me the physics and chemistry behind santau. no proof. must be bullshit

    chef wan is an attention whore trying to get new ass for his faggotriness

  13. a’aa la honeybee…hahahahahah bru jek kiter nk citer2 da ade owg dengki……….huhuhuhu x baek punye 😛

  14. let me tell you a story

    there is a “pakat perubatan islam” in gombak. so a friend went there when she start having pains behind her neck. the “ustaz” claim that a friend at her workplace placed some santau on her because of jealousy. apparently the santau was put on my friends cubicle. the ustaz start giving him limau nipis for bathing. have to do that for 7 days

    u know what’s the funny part? she is still in college and not working yet!

    bullshit right?

    turns out the pain in the neck is just muscle strain because she work too much on her PC. plain old muscle strain

    SANTAU MY FOOT LA

    the scary part was this ustaz is famous in malaysia. came out in mastika and bacaria at least 4 times. was even in Expose Mistik 3 months ago. bloody liars. using ISLAM as a vehicle to dupe people.

    i do not believe in santau or sihir. its bullshit. it can’t be scientifically proven. sila santau aku kalau betul ada santau. im waiting.

    stop believing in karut stuff.

    btw.. chef wan is making things up because his shows suck at rating. this is a publicity stunt!

  15. whtever la obefiend…but i still believed tht ALLAH created humans,angels and devils and all HIS creations….and there were told inside the AL-QURAN that humans who cooperated with DEVILS will accompany the DEVILS to the heLL when the punishing/adjustment day come…

  16. #adekepatut
    ini ruangan TANYA NANAKU…and JAWAB HONEYBEE…kaw..kaw…kaw..

    eleh….ko ni sengaje je nk sindir an…jeles la tu…hahahahahahh 😛

  17. to my dear obefiend,

    HELLOOOOO!! stakat bg komen suh santau tak tunjuk rupe tak yah lar… u bitching about one ustaz being a liar, why dun u ask ur friend why the hell is she being soooooooooooo STUPIDDD!! oohhh and that makes the two of u. both u n ur friend coz even b4 she went to c dat ustaz u shud hv shown ur smart ass side 2 her by bringing her 2 the dr. DUHHH!! and as if u r in the whole wide world who can speak bloody ENGLISH?? what the heck?? too bad if u r a muslim coz man, u r way toooooo FAR when u dun believe in what’s written in Quran about the prophet, angels, devils, genies, heaven and hell and u better pray hard 2 ALLAH if u wanna make it to HEAVEN… SubhanAllah…

  18. oh yea… even our Prophet Muhammad S.A.W himself did experienced some black magic works by the Jew… and u can actually deny it?? believe it bt dun be a superstitious freak. dats all. after all.. only ALLAH is the mighty force in this whole universe…!!!

  19. Percayalah bahawa hanya babi yang tau di mana idongnya…Mungkin ada antara kita yang tidak sedar bahawa dia telah pun memiliki idong babi yan dicari2 slama ini….

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

ILMUWAN ISLAM MUSIM 1 & 2 DALAM BENTUK DVD

Kisah Hutang Ceti Haram Pinjaman Along Suami Wan Nor Azlin