ADAM 3 mendapat sentuhan produksi oleh Pengarah Kreatif KRU Studios – Edry Abdul Halim merangkap Produser album ini. Lagu ‘Robot’ merupakan sebuah lagi ciptaan beliau yang berjaya menarik perhatian pendengar. Begitu juga dengan lima buah lagu yang lain, pasti tidak kurang hebatnya seperti ‘Tukang Gempak’, ‘Berbuah Dua Kali’, ‘Jika Tak Kerna Kamu’, ‘Benar-Benar’ dan ‘Dia Ada Stail’. Setiap lagu membawa genre muzik yang berbeza, mempunyai identiti dan mesej yang tersendiri. Seperti yang telah diketahui ramai, kebanyakkan lagu ciptaan Edry mengandungi mesej yang dikaitkan dengan kehidupan realiti sebenar dan tidak dapat disangkal akan mutu dan kualiti setiap lagu yang dihasilkan.
Album ini turut mendapat sentuhan Adam dan Alvy Durin bagi lagu ‘Putus’ dan ‘Tinggal Kenangan’ manakala sebuah lagu yang berjudul ‘Terima Kasih’ merupakan ciptaan Adam sepenuhnya. Tidak ketinggalan sebuah lagu yang dihasilkan oleh Puja Paska yang berjudul ‘Anganku Melayang’.
Antara langkah mempromosikan album terbaru Adam ini adalah dengan menghasilkan klip video lagu ‘Robot’. Klip video ini adalah di bawah arahan pengarah muda KRU Studios, Mohd Elmy Halim. Penghasilan klip video ‘Robot’ ini memfokuskan kepada persembahan Adam sendiri dalam tarian moden yang diadaptasikan dengan begitu baik sekali dan koreografinya diselitkan dengan unsur seni mempertahankan diri. Ianya simbolik kepada sistem pertahanan diri kita menepis dan menghadapi cabaran hidup. Klip video ini turut dimasukkan seni kreatif CGI dan menelan belanja sebanyak RM15, 000
xde lirik lagu benar2 by adam af ker???
hai u guyz…
boleh x korang siarkan lirik lagu adam af2 ‘benar-benar’..
becoz i minat giler dengan lagu 2…
lagu 2 ada kena mengena dengan kisah hidup i…
pleeezzzz….
lagu adam ni best giler!!!!!!!!!!!
saya suka album adam sebab suara dia memang best sangat
bagi saya adam seorang artis lelaki yang power
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadddddddddddddddddddddddaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmm
adam baun tua na mpus
nak lagu adam af2 leh x??
sume lagu adam mmg power…skly dgr dpt lyan…hrp adam dpt kmbgkn bkat utk jd komposer plak..cayok!!!!!!!!!!1
i peminat no.1 adaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmm……………………
suke giler kat abg adam….suara sdp,muke cute.sng cite ckp pakej…
lgu abg adam cmue bEst2 tau…
kalo dpt jmpE abg adam lg bEst..
dah la comEl,,EncEm pLak 2.
hEhEhE…jgn mrah..
syE ckE tgk gyE abg ADAM…
oTaI 2…
n lgu abg ADAM cumE cdp2..
guk luck 4 adam…
adam,buat lah lagu yang adyenture cikit, hehehehe harap adam sehat
saye minat sangat dgn adam n lagu die best2 gler…………
klu dapat jumpa adam lagi best………..
adam is so cute….. gOOd luCk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
don’t give up tau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
good luck 4 adam….
zila hrp adam akan b’jaya dlm ape jua adam buat
jgn sesekali PUTUS ASA…..
lagu adam best giler…
sy nak sgt jadi macam adam..
album 2&3 memang best sgt
x pernah boring bile dengar..
lagu adam mg best n orgnya kiut…………..
lagu adam mmg bezzz….