in

ALBUM ADAM 3 LIRIK BERBUAH DUA KALI BENAR-BENAR

ADAM 3 mendapat sentuhan produksi oleh Pengarah Kreatif KRU Studios – Edry Abdul Halim merangkap Produser album ini. Lagu ‘Robot’ merupakan sebuah lagi ciptaan beliau yang berjaya menarik perhatian pendengar. Begitu juga dengan lima buah lagu yang lain, pasti tidak kurang hebatnya seperti ‘Tukang Gempak’, ‘Berbuah Dua Kali’, ‘Jika Tak Kerna Kamu’, ‘Benar-Benar’ dan ‘Dia Ada Stail’. Setiap lagu membawa genre muzik yang berbeza, mempunyai identiti dan mesej yang tersendiri. Seperti yang telah diketahui ramai, kebanyakkan lagu ciptaan Edry mengandungi mesej yang dikaitkan dengan kehidupan realiti sebenar dan tidak dapat disangkal akan mutu dan kualiti setiap lagu yang dihasilkan.

Album ini turut mendapat sentuhan Adam dan Alvy Durin bagi lagu ‘Putus’ dan ‘Tinggal Kenangan’ manakala sebuah lagu yang berjudul ‘Terima Kasih’ merupakan ciptaan Adam sepenuhnya. Tidak ketinggalan sebuah lagu yang dihasilkan oleh Puja Paska yang berjudul ‘Anganku Melayang’.

Antara langkah mempromosikan album terbaru Adam ini adalah dengan menghasilkan klip video lagu ‘Robot’. Klip video ini adalah di bawah arahan pengarah muda KRU Studios, Mohd Elmy Halim. Penghasilan klip video ‘Robot’ ini memfokuskan kepada persembahan Adam sendiri dalam tarian moden yang diadaptasikan dengan begitu baik sekali dan koreografinya diselitkan dengan unsur seni mempertahankan diri. Ianya simbolik kepada sistem pertahanan diri kita menepis dan menghadapi cabaran hidup. Klip video ini turut dimasukkan seni kreatif CGI dan menelan belanja sebanyak RM15, 000

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
 1. hai u guyz…
  boleh x korang siarkan lirik lagu adam af2 ‘benar-benar’..
  becoz i minat giler dengan lagu 2…
  lagu 2 ada kena mengena dengan kisah hidup i…
  pleeezzzz….

 2. lgu abg adam cmue bEst2 tau…
  kalo dpt jmpE abg adam lg bEst..
  dah la comEl,,EncEm pLak 2.
  hEhEhE…jgn mrah..

 3. saye minat sangat dgn adam n lagu die best2 gler…………
  klu dapat jumpa adam lagi best………..
  adam is so cute….. gOOd luCk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  don’t give up tau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. good luck 4 adam….
  zila hrp adam akan b’jaya dlm ape jua adam buat
  jgn sesekali PUTUS ASA…..

 5. lagu adam best giler…
  sy nak sgt jadi macam adam..
  album 2&3 memang best sgt
  x pernah boring bile dengar..

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Liza Abdullah, Zaidi Omar, Balkis Semundur Khan Dalam Raya Sendirian

Ucapan SMS Salam Aidilfitri Awal Ashaari