in

ADV: Dapatkan ebook Panduan Merawat Keputihan di rawatkeputihan.com

Entri ini adalah khusus untuk info wanita-wanita di luar sana… (kepada lelaki di luar sana, tak salah kalau nak baca, tambahkan pengetahuan am tu bagus juga) Entri ini akan menerangkan kepada anda apakah itu keputihan. Untuk pengetahuan anda, keputihan adalah suatu jenis penyakit yang sering dihidapi oleh kaum wanita. Keputihan adalah merupakan satu simptom dimana menunjukkan seseorang wanita ini dijangkiti bakteria atau pun kulat.

Jangkitan bakteria ini akan menyerang kawasan genital (kemaluan) seseorang wanita itu. Selang beberapa hari, jangkitan ini akan mengeluarkan sejenis cecair yang berwarna putih disertai oleh bau yang kurang menyenangkan.

Selepas itu kawasan genital akan berasa gatal dan terbakar…

Menurut American Journal Of Obstetric & Gynecology menyatakan 85% wanita di U.S sengsara mengidap keputihan. Dan saya pasti angka peratusan tersebut pasti menyamai wanita di Malaysia yang mengidap keputihan.

Apakah kesannya jika keputihan ini tidak dirawat?

Banyak kajian yang telah dilakukan keatas wanita yang mengidap keputihan ini.

4364775753 C642Ea8A78 O | 4

Dalam ebook Panduan Merawat Keputihan ada menyatakan kesan sampingan daripada keputihan adalah seperti

1) Jangkitan pada saluran kencing

2) sukar untuk hamil

3) Jangkitan pada bayi dalam kandungan

Mungkin awak tertanya-tanya bagaimana untuk merawat keputihan ini bukan?

Banyak cara sebenarnya kaedah untuk merawat dan mencegah keputihan ini. Awak boleh singgah pada laman web dibawah ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai keputihan:

www.rawatkeputihan.com

Saya pasti awak mungkin tidak akan percaya apa yang akan saya perkatakan sebentar lagi.
Menurut majalah WomenHealth, keputihan adalah satu jenis penyakit seksual. Ini bermakna keputihan boleh berjangkit kepada pasangan awak!

Begini caranya ya keputihan itu berjangkit..mula-mula wanita itu akan mengeluarkan keputihan yang berbau kurang menyenangkan.

Kemudian apabila ia ‘bersama’ dengan pasangan, keputihan itu akan menyebarkan bakteria kepada bahagian sulit lelaki.

Selepas selang satu hari, bahagian sulit lelaki akan mula terasa gatal dan berkuping! Ada sesetengah kes dimana bahagian sulit lelaki akan mengeluarkan air ‘bisa’ pada kawasan yang dijangkiti. Dan berita baik untuk awak adalah jangkitan keputihan bukanlah seteruk jangkitan sifilis atau gonorhoea. Ia senang dan mudah untuk pulih.

Dalam ebook Panduan Merawat Keputihan ia menerangkan satu persatu cara yang boleh awak laksanakan untuk ‘menyingkirkan’ keputihan dari diri anda.

Layari: www.rawatkeputihan.com

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Penyanyi Nasyid 80an Ahmadi Hassan Meninggal Dunia

Drama Down With Love Jerry Yan, Ella Chen