Lirik Sandaran Hati – Letto dari Album Truth Cry And Lie
Lirik Sandaran Hati – Letto dari album Truth Cry And Lie menceritakan satu pengharapan dalam hati seorang insan yang bercinta. Istilah cinta sukar difahami kerana ianya bersifat subjektif dan kadang-kadang sungguh abstrak. Ada cinta membawa bahagia dan ada cinta juga membawa derita. Sedang dia berada dalam hampa, ditinggalkan sepi dan emosinya terus berkecamuk, dia tetap yakin bahawa masih ada rindu dan bahagia menanti. Dia katanya terseksa kerana dianiayai oleh cinta yang punah dan merasakan kesedihan dan kedukaan yang melanda dirinya itu hanyalah sementara. Pastinya, sinar bahagia akan menunggu bersama sandaran hati yang terus memberi semangat dan keyakinan.
Oh ya, sedarkah anda bahawa dalam lirik ini ada unsur ketuhanan terutamanya bait lirik ini: Inikah yang Kau mau, Benarkah ini jalanmu, Hanyalah engkau yang ku tuju. Dia di sini mungkin bersandar pada Tuhan yang mengerti segala perasaan dalam hati. Bersandar, bergantung harap, pasrah dan berserah.
Sebuah melodi yang ringan, irama yang santai seperti ingin membawa anda turut sama melayan perasaan…. cinta.
Keep on play…
Yakinkah ku berdiri
Di hampa tanpa tepi
Bolehkah aku
MendengarMu
Terkubur dalam emosi
tak bisa bersembunyi
aku dan nafasku
merindukanmu
Terpuruk ku di sini
Teraniaya sepi
Dan ku tahu pasti
Kau menemani
Dalam hidupku
Kesendirianku
Teringat ku teringat
Pada janjimu ku terikat
Hanya sekejap ku berdiri
Kulakukan sepenuh hati
Peduli ku peduli
Siang dan malam yang berganti
Sedihku ini tak ada arti
Jika kaulah sandaran hati
Kaulah sandaran hati
Sandaran hati
Inikah yang Kau mau
Benarkah ini jalanmu
Hanyalah engkau yang ku tuju
Pegang erat tanganku
Bimbing langkah kakiku
Aku hilang arah
Tanpa hadirMu
Dalam gelapnya
Malam hariku
[tags]lirik sandaran hati, letto, album Truth Cry And Lie, Indonesian, band indon, j-horror retribution,Vacancy, gratis, percuma muat turun, muatturun, Free Mp3 Lagu-lagu Malaysia, Lawak Jenaka Lucu, medicine, best tips, earning money blog, Jokes for Laughs, Love Is Cinta, Invisible Target, enya, Wonder Women, www.hans-isaac.com, Dead Silence, Cinta Yang Satu, Harry Potter and the Order of the Phoenix, Kidnap, Die Hard 4.0, Transformers, al-jazeera, showcase band rock, kitaro, sinopsis drama jelatang, tv9, muzikal konser, musical theater, ketuhanan, puisi, puitis[/tags]

Click on the following buttons to share this article with your friends:
Baca artikel lain yang berkaitan:





May 29th, 2008 at 12:57 pm
HAI……………
LETTO GUE PENDATANG BRU.
GUE MAU DENGER LG “PERMINTAAN HATI DONX”
June 17th, 2008 at 2:37 pm
hai letto..
sy dr m’sia…sy sk banget dgr muzik letto yg santai ni…lagu2 kamu bisa mbuat sy jth hati…h0h0h0h
July 8th, 2008 at 9:21 pm
hai lotto… i dari malaysia… i suka lagu u… tengok cita wulan i terus terpikat… besttt
July 17th, 2008 at 2:33 pm
lagu sedap saya suka apa kata awak buat lagu lain pula ,buat la lagu tentang kehilangan orang tersayang iaitu teman lelaki
February 27th, 2009 at 3:28 pm
Hai Letto….
thankye kerna nyanyi lagu ni…best bngat lagu ni…
March 22nd, 2009 at 12:32 pm
tanx letto…coz nyanyi lgu niyh…huuh…menggegarkn nostalgia lalu….i love thiz song so muuuuch…hoho_1718_
May 6th, 2009 at 4:14 pm
Hai apakhabar saya rasa lagu nie rasa seronok saya dengar wulan adalah pelakon nama betul dia ialah dhini aminarti dan giovani l. tobing ialah bekas kekasih wulan tapi aline yang rampas budi daripada wulan?
July 30th, 2010 at 4:49 pm
hai,letto aku suka banget lagi sandaran hati.ia pernah mengaitkan antara kisah aku dan teman baik aku sendiri.dia luahkan perasaannya tapi aku ngak bisa balas.hari ini saat-saat indah aku lalui sendiri. aku nyesal kerna hindarin dia dulu sekarang dia pergi jauh dari hidupku.
July 30th, 2010 at 4:51 pm
hai,letto aku suka banget lagusandaran hati ini.ia pernah mengaitkan antara kisah aku dan teman baik aku sendiri.dia luahkan perasaannya tapi aku ngak bisa balas.hari ini saat-saat indah aku lalui sendiri. aku nyesal kerna hindarin dia dulu sekarang dia pergi jauh dari hidupku.
February 26th, 2011 at 5:01 pm
hi letto…………..
jadi teringat nih ama masa lalu, bila baca lirik lagu nih……..
tapi best la ni lagu buat kita2 yg merasa jatuh hati,,,,,,,,,,,