Gambar Pameran Baju Dato’ Siti Nurhaliza di Lobi Istana Budaya
Budiey baru sahaja pulang dari Istana Budaya bagi menghadiri Maxis Gala Night: “Konsert Eksklusif Satu” Featuring Dato’ Siti Nurhaliza. Satu malam untuk Maxis dan pelanggannya. Berita yang baru diterima, Maxis telah menderma hasil kutipan Malam Gala Maxis mencecah RM120,000 kepada Yayasan Nurjiwa. Syabas!
Persembahan Siti memang superb! Vokalnya masih lagi power seperti dulunya. Selain Maxis sebagai penaja utama, Siti juga mendapat penajaan kain untuk busananya dari Jakel. Memang banyak juga baju Siti pakai. Adala dekat 8 pasang busana. Pergh… semuanya lawa-lawa. Siti ada pakai baju Kimono dan busana tradisional kontemporari.
Ibu Siti juga turut hadir pada malam tadi. Masa mencari dan menyebut nama ibunya, Siti sebak seketika dan Siti kelihatan menahan airmatanya dari terus jatuh ke pipi.
Kat luar lobi Istana Budaya dipamerkan 12 pasang busana yang pernah dipakai oleh Datuk Siti Nurhaliza sebelum ini. Budiey sempat ambil gambar untuk tatapan peminat yang tak dapat datang.

Ingat dengan busana rekaan Dato’ Bernard Chandran nih, Siti pernah pakai masa Anugerah Juara Lagu.

Ni lak, kalau korang masih ingat, Siti pernah pakai untuk Konsert Mega kat Bt Jalil tahun 2001. Siti main gendang dengan baju nih yang ada lampu kecil2 warna merah.


Dipakai kat Los Angeles

Untuk majlis belah kek kahwinnya dan menyanyikan lagu Cahaya Cinta. Ingat lagi?

Budiey paling suka tengok Siti pakai baju ni. Hijau. Ingat lagi, pernah ambilk gambar Siti dengan Kak Ning di satu anugerah kat Puncak Genting. Diinspirasikan dari tema Puteri Gunung Ledang.

Baju masa buat persembahan di Royal Albert Hall London

Baju masa mendendangkan lagu tradisional di Royal Albert Hall London

Baju masa melalui karpet merah ABP

Baju ni pun lawa, sape ek yang reka?

Siti pakai gaun ni masa menyertai pertandingan Voice of Asia kat Kazaskhtan dan pembikinan video klip Untuk Selamanya.

Siapa pun tak lupa dengan baju ni… Siti pakai masa persembahannya di Konsert Untukmu Sudir tahun 2002.
Tags: Fesyen, Siti NurhalizaBaca artikel lain yang berkaitan:









June 27th, 2009 at 2:47 am
Thanks a lot Abg Budiey!! Setiap gambar membawa kenangan tersendiri.. =)
June 27th, 2009 at 4:37 am
konsert siti mmg sgt best!
awesome..
June 27th, 2009 at 9:01 am
yeah siti superb , vocal power , mmg best malam tadi .. moment yg tidak akan dilupakan . 1st konsert siti yg dihadiri . konsert ct mmg marvellous bajupon lawa lawa .
p/s : i saw u budiey i think with tunang rasanya . hehe .
June 27th, 2009 at 11:30 am
budiey..cepat la update konsert ct..upload byk2 pica..saya xdpt hadir smlm,tiket terpakse dibazirkan…plzzzzzzz
June 27th, 2009 at 2:01 pm
awesome
June 27th, 2009 at 11:59 pm
wow…cantiknya baju ct…sy peminat ct selama2nya. sy xdpt pergi tgk konset tp klu ada jual cd nnti sy nk beli yg ori ya.
June 28th, 2009 at 8:51 am
ruginye tak dpt tgk konsert siti! ingt nk beli tp sume da full!!!!!

kecewa nye.. sume harga pun da abis even 300 ringgit pun da sold out.
antar la pic lbh sket dpt gk tgk.
June 28th, 2009 at 3:43 pm
cntik2 bjunya..ptung je xcntik..heheee
June 29th, 2009 at 4:39 am
The wedding dress manequin reminds me of hantu kubur!!! heee…heeee….hoooo…oooo….
July 23rd, 2009 at 10:41 pm
that s mean u don,t know how to dress up ………..to dato ct just don,t listen what people say…………i just to let u know ……………….u are the best …………..i like the wedding dress…